Ako ste se pitali kolika je razlika između Cityja i ekipe sa dna Championshipa, dobili ste odgovor

Građani pregazili rivala u FA Cupu

Ako ste se pitali kolika je razlika između Cityja i ekipe sa dna Championshipa, dobili ste odgovor

Fudbaleri Manchester Cityja pobijedili su danas Rotherham u okviru 3. kola FA Cupa sa uvjerljivih 7:0 na domaćem terenu.

Građani su u vrlo dobrom raspoloženju nakon što su u četvrtak navečer porazili Liverpool u okviru Premiershipa i vratili se u trku za titulu, a dobru formu su potvrdili i protiv ekipe koja se takmiči u Championshipu.

Sve je počelo u 12. minuti kada je Raheem Sterling pogodio za vodstvo svog tima. Do kraja prvog dijela Foden i Ajayi (autogol) su povisili na 3:0.

U nastavku meča četa Pepa Guardiole nije dizala nogu s gasa pa je postigla još četiri gola. Gabriel Jesus je otvorio golijadu u drugom poluvremenu, a nakon njega su se u strijelce upisali Mahrez, Otamendi i Sane za konačnih 7:0.

Podsjetimo, osim Cityja ovako uvjerljivu pobjedu u 3. kolu FA Cupa je ostavio i Tottenham, ali Pijetlovi su pobijedili četveroligaša što se svakako ne može porediti sa protivnikom kojeg je imao City.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi