Ako to nešto znači, najskuplja smo reprezentacija u baražu

BiH najviše vrijedi

Ako to nešto znači, najskuplja smo reprezentacija u baražu

Edmir Škorić

Bh. reprezentacija najskuplja je od svih koje se nalaze u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Pobjedom nad Kiprom u Nikoziji (3:2) uspjeli smo doći do trećeg baraža i sada željno iščekujemo našeg narednog rivala, s kojim ćemo u novembru odigrati dvije utakmice i onda vidjeti da li ćemo biti prisutni po prvi put na smotri najvećih evropskih reprezentacija.

Postavljeni smo za nosioca, a potencijalni rivali su nam Danska, Irska, Norveška i Slovenija. 

Nećemo se ovaj put baviti analizom rivala, ko bi nam dobro došao, a ko ne, ali činjenica je da smo u ovom trenutku najskuplja reprezentacija u baražu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vrijednost bh. reprezentacije procjenjuje se na 120,25 miliona eura. Druga po vrijednosti je Ukrajina sa 109.5 miliona eura. Danska vrijedi 94.05 milion eura.

Šveđani, čija je prva zvijezda Zlatan Ibrahimović, ukupno vrijede 86.15 miliona eura.  Slijede Irci sa 85.85 miliona eura, pa Slovenci sa 73.9 miliona, Norvežani vrijede 45.6 miliona eura, a Mađari 'samo' 23.15 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti