Ako želi, Balotelli može u januaru napustiti Bresciju kao slobodan igrač

Poručuje prvi čovjek kluba

Ako želi, Balotelli može u januaru napustiti Bresciju kao slobodan igrač

Balotellijeva epizoda u Bresciji, klubu iz grada u kojem je odrastao, mogla bi završiti nakon svega desetak nastupa i par golova.

Mario Balotelli je ljetos stigao u Bresciju, dočekan je sjajno, činilo se da je nestašni Italijan konačno pronašao klub u kojem će moći pokazati šta zna i biti sretan. Međutim, ubrzo je sve krenulo po zlu.

Rasističko vrijeđanje od strane navijača Verone, njegovo napucavanje lopte ka njima, a onda i navodni sukob sa trenerom Brescije, zasjenili su Balotellijeve partije.

A ni one nisu bile posebno dobre. Tačnije, Brescija ne igra dobro u svojoj povratničkoj sezoni Serije A, pa ni Balotelli, kada igra, ne dobija dovoljno lopti da bi mogao imati značajniji uticaj na rezultate svog tima.

Loša Brescija, uz navode da zbog rasizma u Italiji Mario više nije sretan u klubu, čine glasine o njegovom odlasku sve glasnijima i glasnijima.

O mogućnosti da Balotelli već u januaru napusti klub je govorio i predsjednik Brescije Massimo Cellino. On je poručio da ne bi volio da Mario ode, ali da mu neće stajati na putu ukoliko to zaista želi - iako je 29-godišnji napadač sa Brescijom potpisao ugovor do ljeta 2022.

"Mario je tužan jer se na terenu ne može izraziti ona kako bi želio... Žrtvovao se kako bi igrao u Seriji A, možda je mislio da će sve biti jednostavnije", izjavio je Cellino za La Iene, pa nastavio:

"U januaru može ići kao slobodan igrač. Trenutno mora izabrati kojim će putem krenuti, prema dole ili prema gore. Mora sam sebe uvjeriti. Ne želim da ide. Ako ode, i ja i on smo izgubili opkladu".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Mario Balotelli je ove sezone odigrao osam utakmica u dresu Brescije i postigao dva gola. Brescia je trenutno posljednja na tabeli Serije A sa samo sedam osvojenih bodova.

Podsjetimo, prije nekoliko dana su se pojavile informacije da bi Super Mario mogao u MLS, u Toronto FC. Prije toga se povezivao sa brazilskim Flamengom, odlaskom u Kinu...

Top Komentari

gif
kakva ubleha od igraca...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti