Akrapovića od senzacije dijelilo deset minuta: Mourinho s Tottenhamom do preokreta protiv Lokomotiva

Prošli nekako dalje

Akrapovića od senzacije dijelilo deset minuta: Mourinho s Tottenhamom do preokreta protiv Lokomotiva

E. Čaušević

Fudbaleri Lokomotiv Plovdiva bili su na korak od senzacije protiv Tottenhama, ali na kraju je klub iz Londona slavio sa 2:1 nakon preokreta i prošao u treće pretkolo Evropske lige.

Lokomotiv s klupe predvoti bh. stručnjak Bruno Akrapović koji se večeras na fantastičan način suprostavio Joseu Mourinhu. Lokomotiv je imao vodstvo od 1:0 i svi su se nadali senzaciji, ali je Tottenham uz dosta sreće uspio na kraju da preokrene.

Veliku dramu gledali smo u drugom poluvremenu. Lokomotiv se jako dobro branio protiv Tottenhama i čekao svoju šansu. Ona je stigla u 71. minuti kada su domaći poveli sa 1:0.

Iliev je bio asistent, a gol za 1:0 postigao je Minchev koji je sjajno matirao Llorisa. No, potom je krenulo sve nizbrdo za bugarski klub.

U 79. minuti Karageren je skrivio penal i dobio je drugi žuti, odnosno crveni karton. Odgovornost je preuzeo Harry Kane koji je pogodio za 1:1.

[streamable]https://streamja.com/oPrvQ[/streamable]

Lokomotiv je samo tri minuta kasnije ostao bez još jednog igrača. Ovaj put direktan crveni karton dobio je Almeida i bilo je jasno da Lokomotiv jednostavno ne može ništa s devetoricom igrača protiv Tottenhama.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Londonski klub je sve to iskoristio već u 85. minuti kada je gol za 1:2 postigao Ndombele koji je tako odveo svoj tim u treće pretkolo. No, niko nije ni slutio da će Akrapović tako namučiti Mourinha, te sigurno da bh. stručnjak zaslužuje čestitke zbog toga.

Promo

Top Komentari

zvjezdan10
E svašta, 2 crvena, penal i jedva, ugušio ih je murinjo
2 0
BaboBih
Nije tacno sto pisete, dobili su 2 crvena zbog te situacije sa penalom a ne nekad poslije
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi