Aktivirana klauzula: Poznato gdje će Memišević igrati sljedeće sezone

Ostaje u Groningenu

Aktivirana klauzula: Poznato gdje će Memišević igrati sljedeće sezone

Admin Čaušević

Samir Memišević se vratio sa reprezentativne pauze gdje ga je dočekala vijest da će i naredne sezone nositi dres Groningena.

Groningen je odlučio aktivirati klauzulu te automatski produžiti ugovor našeg defanzivca za još jednu godinu.

Odličnom defanzivcu je ugovor isticao na kraju sezone, te u holandskom klubu nisu htjeli rizikovati i 25-godišnjaka pustiti da ode besplatno. 

Namjere čelnika je da Memiševića i u narednim godinama zadrže na Euroborg stadionu.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Poručili smo Memiševićevom agentu da želimo produžiti ugovor sa još jednu ili dvije sezone. Uskoro ćemo progovarati", rekao je direktor Hans Nijland.

Memišević je Groningen stigao prije tri godine, ove sezone je upisao 25 nastupa i postigao tri gola. Karijeru je započeo u Slavenu iz Živinica, još je igrao za tuzlanskuz Slobodu, srbijanske Teleoptik i Bežaniju te Radnik iz Bijeljine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi