Počelo je! Još jedna evropska zvijezda u Saudijskoj Arabiji, a cijena? Prava "sitnica"
Renan Lodi prešao je u Al-Hilal.

Al-Hilal se pojačao

Počelo je! Još jedna evropska zvijezda u Saudijskoj Arabiji, a cijena? Prava "sitnica" · Zvanično

E. Ganibegović

Trend prelaska fudbalera iz Evrope u Saudijsku Arabiju se nastavio i ove zime. Al-Hilal je ozvaničio dolazak igrača iz Ligue 1.

Sada već bivši fudbaler francuskog Marseillea, Renan Lodi, prešao je u Saudijsku Arabiju. Njegov novi klub je Al-Hilal.

Klub iz Saudijske Arabije prije nekoliko minuta sve i zvanično potvrdio. Poželjeli su dobrodošlicu lijevom beku.

Al-Hilal je Marseilleu za njegove usluge platio 23 miliona eura. Ako uzmemo u obzir za koliko su neki arapski klubovi dovodili igrače, ova cijena je ipak sitnica i bez navodnika.

Ugovor s timom iz Saudijske Arabije ovaj Brazilac koji ima i italijanske papire potpisao je do 2027. godine. Cilj je svakako titula prvaka.

Oglasi

On je o Marseille stigao tek ljetos i to iz Atletico Madrida za 20,6 miliona eura. Upisao je 23 nastupa u svim takmičenjima uz jednu asistenciju.

U karijeri je još igrao i za Nottingham Forest, a počeo je u brazilskom Athleticu iz kojeg 2019. godine dolazi u Atletico za 21,75 miliona eura.

Zvijezde napuštaju Saudijsku Arabiju

Neke zvijezde bi mogle i da napuste Saudijsku Arabiju. Jordan Henderson je to već učinio i otišao u Ajax za koji igra i naš Benjamin Tahirović.

Nema sumnje da će biti još transfera. Naročito se burno očekuje da bude ljeto koje je ispred nas. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi