Kada su mislili da je sve izgubljeno na sceni se pojavio nevjerovatni Karim Benzema!

Ponovo junak Al Ittihada

Kada su mislili da je sve izgubljeno na sceni se pojavio nevjerovatni Karim Benzema!

Endin Čaušević

Karim Benzema napravio je neočekivan potez odlaskom iz Real Madrida i potpisom za Al Ittihad, a nakon toga mnogi su mu poručili da je odlazak u Saudijsku Arabiju i njegov kraj. No, o kakvom fudbaleru se radi Benzema je demonstrirao fudbalskom svijetu i sinoć kada je sve oduševio svojim novim golom.

Al Ittihad igrao je na svom terenu utakmicu Arapskog kupa, a protivnik ekipi iz Saudijske Arabije bio je CS Sfaxien iz Tunisa.

Da je Al Ittihad itekako pojačao ekipu vidjelo se i večeras, a novom pobjedom nisu mogli bolje da otvore Arapski kup.

U prošlom kolu prije nekoliko dana Al Ittihad je pobijedio Esperence sa 2:1, a junak tada bio je upravo Karim Benzema koji je zabio gol za pobjedu, te je prije toga upisao i asistenciju.

Francuski napadač i sinoć je bio junak svog kluba jer je Al Ittihad uspio nekako da slavi sa minimalnih 1:0, a naravno ne treba ni govoriti da je upravo Benzema bio taj koji je postigao odlučujući pogodak.

Oglasi

Iako je Al Ittihad imao cijelo drugo poluvrijeme igrača više na kraju domaći tim je teže od očekivanog slomio otpor protivnika i došao do pobjede.

Odlučujući trenutak desio se u 63. minuti kada je Benzema demonstrirao zašto je najbolji napadač svijeta. Francuz se nevjerovatno snašao u protivničkom kaznenom prostoru, a zatim je sjajno pogodio za 1:0 i veliko slavlje na tribinama.

Al Ittihad je u dolazak Benzeme uložio nevjerovatan novac, no već nakon dvije utakmice postalo je jasno da je to bio pun pogodak.

Podsjećamo, Benzema je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine prema kojem će po sezoni inkasirati nevjerovatnih 200 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi