Potpuni krah velikog projekta pred očima cijelog svijeta - Stotine miliona je bačeno u vodu
(AP Photo/Manu Fernandez)

Al-Ittihad doživio novi debakl

Potpuni krah velikog projekta pred očima cijelog svijeta - Stotine miliona je bačeno u vodu

Midhat Šljivak

Bogati Al-Ittihad doživio je debakl pred svojim navijačima u četvrtfinalu klupskog prvenstva svijeta. Pobijedio ih je prvak Afrike Al Ahly iz Egipta s 3:1.

Al-Ittihad je u prethodnih nekoliko mjeseci uložio stotine miliona eura na pojačanja. Stigli su Karim Benzema, N'Golo Kante, Fabinho, no neke stvari novac ne može kupiti.

To se pokazalo večeras usred Džede (Jeddah) gdje je saudijski klub razbijen od egipatskog Al Ahlyja. Bilo je na kraju 3:1, a počasni gol domaći su postigli u nadoknadi vremena.

Al Ahly do prednosti stiže u 21. minuti. Dosuđen je penal kojeg u pogodak pretvara Maaloul za prednost egipatskog tima od 1:0.

Imao je domaći sastav šansu da se vrati u igru u 45. minuti. Sudija Jesus Valenzuela ovog puta dodjeljuje penal Al-Ittihadu i odgovornost preuzima Karim Benzema. Šutirao je, ali golman mu brani i na odmor Al Ahly odlazi vodstvom od 1:0.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/FootColic/status/1735741577857749133[/twitter]

U nastavku je u samo tri minute domaći sastav razbijen. U 59. minuti prednost na 2:0 povećava El Shahat, a tri minute kasnije pogodak za 3:0 postiže Ashour.

[twitter]https://twitter.com/FootColic/status/1735742587930284180[/twitter]

Već je tada bilo jasno kako se Al-Ittihad oprašta od takmičenja. Sve što su uspjeli napraviti je počasni pogodak kojeg je zabio Benzema za konačnih 3:1.

Al Ahly je meč završio s igračem manje. Anthony Modeste je u 90. minuti dobio crveni karton.

Oglasi

Al-Ittihad je uložio stotine miliona eura u pojačanja. Očekivali su velike stvari, ali ova sezone je za njih za sada poprilično za zaborav jer im nikako ne ide.

I u prvenstvu su daleko od vrha. Tek su na petom mjestu s 28 bodova, čak 19 manje od vodeće Al-Hilala. Benzema i društvo su totalno zabrljali.

Egipatski tim će u polufinalu igrati s prvakom Južne Amerike. To je brazilski Fluminense koji je automatski ostvario plasman u polufinale.

U drugom polufinalu snage će odmjeriti Manchester City i japanska Urawa koja je u današnjem duelu savladala meksički Leon s 1:0.

Top Komentari

Pajkan
Apsolutno romanticno.Sad sam se bas nasekirao.
5 0
Bulle
Kakav veliki projekat???? Ja naslova
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi