Zbog nje su zamalo okončane dvije velike karijere - Nakon 13 godina progovorila je velikom skandalu

Zahia Dehar se oglasila

Zbog nje su zamalo okončane dvije velike karijere - Nakon 13 godina progovorila je velikom skandalu

Midhat Šljivak

Zahia Dehar ime je djevojke koja je u umalo uništila dvije velike karijere. Karim Benzema i Franck Ribery su koristili njene usluge nesvjesni da je maloljetna, no sud je na kraju ipak odlučio da ih oslobodi krivice. 13 godina nakon skandala sada 31-godišnja Zahia odlučila je po prvi put javno progovoriti o svemu što se dešavalo.

Zahia Dehar je kao 17-godišnjakinja došla u centar pažnje javnosti. Radila je kao prostituka, a usluge su joj plaćali brojni fudbaleri među kojima su bili Karim Benzema i Franck Ribery.

Kada se saznalo da postoje određeni snimci došlo je do velikog skandala u Francuskoj. Benzema i Ribery su došli na stub srama, našli su se na sudu, ali su nekoliko godina kasnije oslobođeni optužnice.

"Skandal je dosta utjecao na mene jer ga nisam ni tražila, a ni izazvala. Nisam ga ja prijavila, niti išla u policiju. Došli su po mene jer su imali snimke s Benzemom", govori Zahia za L'Equipe.

Oglasi

Dehar je i tada bila poštena i priznala je da fudbalerima nije otkrivala da je maloljetna i da je je nisu prisilili na odnos. Nije ni njoj bilo lako da uspije u životu nakon svega što se dešavalo u francuskoj javnosti.

"Moje ime se odjednom pojavilo u medijima. To me je navelo čak da počnem razmišljati o samoubistvu. Ta oznaka je nešto najgore što žena može nositi u ovom društvu i početi život odrasle osobe nakon toga bilo je jako teško".

31-godišnjakinja je osjećala poglede sa svih strana. Uspjela je međutim sve prevazići, danas je uspješan model, glumica i dizajnerica rublja.

"Bio je to veoma naporan put. Birala sam između samoubistva i pokušaja prelaska preko svega. Nemoguća misija je bila pronaći posao i raditi stvari koje želim", govori Zahia i tvrdi da o ljubavi ni ne razmišlja.

"Znam da će svakom čovjeku koji mi se približi biti rečeno - Zar ideš s njom? Znaš li ko je ona? To bi me dokrajčilo", govori ova 31-godišnjakinja.

Na kraju je ipak uspjela proći sve nedaće. Danas je uspješna i još uvijek relativno mlada žena koja je uspjela napraviti nešto od života.

Karijere Karima Benzeme i Francka Riberyja bile su u jednom trenutku ugrožene. Ona je međutim bila poštena i nije željela da ih ugrozi i sigurno joj mogu biti zahvalni.

Oglasi