Saudijcima su poslali da sudi Amerikanku (38), ostavila ih je u nevjerici svojim pohotnim gestima

Bila je baš raspoložena

Saudijcima su poslali da sudi Amerikanku (38), ostavila ih je u nevjerici svojim pohotnim gestima

Admin Čaušević

Al Ittihad se rutinski obračunao sa Auckland Cityjem u osmini finala Svjetskog klupskog prvenstva te je pobjedom 3:0 osigurao prolazak dalje. Ipak, u centru pažnje našla se sutkinja iz SAD-a, Tori Penso.

Ubjedljivim trijumfom 3:0 Al Ittihad se plasirao u četvrtfinale Svjetskog klupskog prvenstva, a saudijski predstavnik je pred 50.000 uglavnom svojih navijača sve stvari riješio u prvom poluvremenu.

Iako u prvenstvu ne blistaju fudbaleri Marcela Galarada su u razmaku od desetak minuta postigli tri gola te se rutinski riješili Novozelanđana.

U 29. minuti zabio je Romarinho, pet minuta kasnije u strijelce se upisao i N'Golo Kante, da bi nakon toga gol postigao i Karim Benzema.

[twitter]https://twitter.com/caste_emi/status/1734645241343303824[/twitter]

Prvak Okeanije se jednostavno pokazao nedovoljno doraslim za Al Ittihad te je na stadionu King Abdullah u Džedi praktično pao bez ispaljenog metka.

Oglasi

Inače, rival u četvrtfinalu za saudijskog predstavnika će biti daleko opasniji i neugodnoji Al Ahly iz Egipta koji je prošle sezone bio najbolji tim u Africi.

Zanimljivo da je FIFA odlučila da saudijskom klubu utakmicu sudi žena. U pitanju je 38-godišnja Amerikanka Tori Penso. Možda je i to bio način da se ušutka kritičarki prava žena u Saudijskoj Arabiji.

Inače, Penso je imala nekoliko "pohotnih" gestova tokom utakmice, a ljubitelji fudbala su složni da svojim govorom tijela na neki način podsjeća na legendarnog Engleza, Mikea Deana.

Amerikanka se u prvom poluvremenu u jednom trenutku uhvatila za stražnjicu, dok je u nastavku čak i namigivala pojedinim fudbalerima Al Ittihada. Taj snimak je postao i viralan na društvenim mrežama.

[twitter]https://twitter.com/Insideritti_A/status/1734652851073478859[/twitter]

Penso slovi za jednu od najboljih ženskih sudija na svijetu, ove godine je sudila i finale Svjetskog prvenstva za žene što dovoljno govori koliko joj FIFA vjeruje.

Ona se suđenjem bavi još dok je pohađala srednju školu i to zajedno sa svojim bratom, bila je 2020. godina kada je postala prva žena koja je sudila mečeve američkog MLS-a.

Top Komentari

Naslov kao da je pisan od nekog ko u trenutku pisanja naslova proživljava moždani udar.
0 0
Mel_Glupson
Ja konto skinula se gola .ulazim na članak da vidim guzove ona namignula Cccc jel opet čauš baco drkicu na wink
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi