Al-Khelaifi poraze ne podnosi: Za nekoliko sati će biti zvanično, ali već je pala prva "žrtva"!

Poduezo korak

Al-Khelaifi poraze ne podnosi: Za nekoliko sati će biti zvanično, ali već je pala prva "žrtva"!

Edmir Škorić

Katarski biznismen Nasser Al-Khealifi nije navikao na neuspjehe u životu, ali to mu se već prečesto dešava otkako je na čelu francuskog PSG-a.

I dok u Francuskoj PSG-u uglavnom sve ide od ruke, u Ligi prvaka zvijezde ovog kluba imaju probleme. Nikako da osvoje trofej, a ne pomaže ni atomski napad kojeg čine Messi i Mbappe (Neymar je povrijeđen op.a).

Još više boli činjenica da su ispali od Bayena bez ispaljenog metka, odnosno bez ijednog datog gola, dok su Bavarci tri puta tresli njihovu mrežu u 180 minuta igre u osmini finala.

Nakon rane eliminacije u Ligi prvaka, Nasser Al-Khelaifi je za danas zakazao vanrednu sjednicu, a na njoj će se odlučivati u sudbini trenutnog treenera Christophea Galtiera, kojem je očito vrijeme odbrojano.

Iako je stigao na početku sezone, u narednim satima bi mogao ostati bez posla.

"Moja budućnost nužno ovisi o meni, ali i o mom predsjednik. Očito postoji razočaranje. Ostajem pri tom, još uvijek sam fokusiran na kraj sezone", rekao je utučeni Galtier u srijedu navečer.

Nakon prvenstvene pobjede Pariza nad Marseilleom, Nasser Al-Khelaifi iskazao je podršku treneru. Govorio je da njegova budućnost nije ovisna o Ligi prvaka, ali to nije bilo tačno.

Sada će po svemu sudeći da donese odluku o smjenu Galtiera, a umjesto njega bi, navode mediji u Francuskoj, mogao doći Thomas Tuchel, koji je već radio u PSG-u.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kao igrač, Christophe Galtier bio je viceprvak Francuske 1987. s Olympiqueom iz Marseillea, ali i finalist Kupa Francuske s istim timom 1986. i 1987. godine. Kao trener, osvojio je 2013. Kup Francuske sa Saint-Etienneom prije nego što je otišao u Lille gdje je bio viceprvak Francuske 2019. i prvak Francuske 2021.

S Nicom je prošle godine igrao finale Kupa protiv Nantesa, ali je doživio poraz, a ubzro je došao u PSG, no eto može se reći da je imao neuspješnu sezonu, iako je moguće da će PSG biti opet prvak Francuske. No, pitanje je s kojim trenerom će slaviti taj naslov...

Top Komentari

Fele
Otkaz koji je urucio Tuchelu mu je najveca greska.
1 0
user1676286668
Atomski napad sa mesijem....koji glupost...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi