Messijev Inter Miami osramoćen za 12 minuta, ali svi govore samo o potezu Laportea

Gol kakav se daje jednom u životu

Messijev Inter Miami osramoćen za 12 minuta, ali svi govore samo o potezu Laportea

E. Škorić

Al-Nassr i Inter Miami igraju prijateljsku utakmicu, a nakon samo 12 minuta igre tim iz Rijada vodio je sa 3:0.

Dugo se očekivao ovaj prijateljski meč arapskogi američkog tima, prvenstveno zbog Cristiana Ronalda i Lionela Messija. Mnogi su priželjkivali njihov okršaj i nazivali ga "Posljednji ples", ali ni Portugalac ni Argentinac nisu u rosteru.

Ipak, svejedno je na terenu puno zvijezda. Tu su Brozović, Otavio, Telles, Ospina, Laporte... s jedne i Jordi Alba, Sergio Busquets i Luis Suarez s druge strane.

No, na terenu je na početku postojala samo jedna ekipa. Već u 3. minuti Otavio je na asistenciju Brozovića donio vodstvo Al-Nassru, da gbi Talisca u 10. minuti udvostučio prednost arapskog predstavnika.

Samo dvije minute kasnije bivši stoper Manchester Cityja Aymeric Laporte zabija spektakularan gol, matiravši golmana Inter Miamija udarcem sa vlastite polovine.

Oglasi

Al Nassr je nedavno otkazao turneju u Kini gdje je ovaj tim trebao igrati dva prijateljska meča, ali zbog povrede Cristiana Ronalda na kraju je odlučeno da se ekipa vrati u Saudijsku Arabiju.

Očekivalo se da će Ronaldo biti spreman za meč protiv Intera, no trener ove ekipe Luis Castro izjavio je da je Portugalac ušao u finalni dio oporavka od povrede i da će tek u narednim danima početi trenirati s ekipom.

"Ronaldo je u završnoj fazi oporavka od povrede i u narednim danima će se priključiti ekipi na treningzima. Neće igrati protiv Intera jer jednostavno nije spreman", rekao je Castro.

Messi i Ronaldo posljednji okršaj imali su prije godinu dana kada su prijateljski meč igrali PSG i Al Nassr također u Riyadhu. Tada je saudijski tim pobijedio sa 5:4.

Očekivalo se da će Messi i Ronaldo po 36. put večeras odmjeriti snage, ali nažalost to se neće desiti. Messi ima 16 pobjeda u okršajima protiv Ronalda, dok je Portugalac na deset pobjeda, te je devet mečeva završeno neriješeno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi