Društvene mreže gore zbog lažnog poziva Ronalda zanosnoj novinarki Halimi

Nevjerovatna scena

Društvene mreže gore zbog lažnog poziva Ronalda zanosnoj novinarki Halimi

Midhat Šljivak

Društvene mreže gore nakon što se pojavio lažni poziv kojeg je navodno Cristiano Ronaldo uputio kuvajtskoj novinarki Halimi Buland. U svemu je korištena umjetna inteligencija.

Društvene mreže gorile su protekle noći nakon što se pojavio lažni snimak u kojem Cristiano Ronaldo navodno slučajno poziva novinarku Halimu Buland u hotelsku sobu.

Neko je iskoristio umjetnu inteligenciju da napravi lažni poziv i razgovor. Ubrzo je sve postalo viralno i sve je apsolutno eksplodiralo.

U 'slučajnom' pozivu Cristiano je navodno greškom pozvao sobu u kojoj je Halima umjesto prijatelja. Počela je komedija.

Oglasi

"Mislim da sam pogriješio broj. Cristiano je", govori glas portugalske zvijezde kreiran umjetnom inteligencijom, te se potom nastavlja oduševljeni glas kuvajtske novinarke koja ne može da vjeruje da ju je nazvao jedan od najvećih na svijetu.

Dosta je onih koji su zaista povjerovali da se radi o autentičnom pozivu. Sve je bilo zaista realno i nije nikakvo čudo što društvene mreže gore zbog ovog navodnog poziva.

Tehnologija je odavno postala jako opasna. Apsolutno se sve može namjestiti i mnogima tako napraviti ogroman problem. Posebno se to odnosi na kreiranje umjetnog glasa i lica.

Zaista je nevjerovatno koliko se daleko ide u svemu i da su ljudi sposobni lažirati i pozive koji su svima mogli napraviti ozbiljne probleme.

Oglasi