Šokantna objava Karima Benzeme nakon što je Messi primio nagradu!

Francuz nije bio u Parizu

Šokantna objava Karima Benzeme nakon što je Messi primio nagradu!

A. Čaušević

Karim Benzema nije bio prisutan na ceremoniji dodjele nagrade The Best, ali je svejedno uspio da privuće pažnju na sebe. 

Lionel Messi je po drugi put u karijeri dobio nagradu The Best, odnosno proglašem je najboljim igračem svijeta po izboru FIFA-e.

Glavni konkurenti sjajnom Argentincu su bili Karim Benzema i Kylian Mbappe. Messijev saigrač je prisustvao svečanosti, dok je kapiten Reala bio odsutan.

Na kraju je pobjedu odnio Messi sa ukupno 52 boda, Mbappe je zaostao osam bodova, a Benzema je bio četvrti sa 34 boda.

Neposredno nakon što je Messi dobio nagradu i održao govor Benzema se oglasio putem društvenih mreža i mnogi su ostali u čudu zbog njegove objave.

Naime, odlični golgeter je objavio video jednog vozača koji priča nerazgovjetno na francuskom jeziku uz poruku "Laku noć".

Oglasi

Možda je to na neki način i bila Benzemina poruka koliko ga zapravo boli briga što nije proglašen najboljim na svijetu po izboru FIFA-e.

U rasponu od nekoliko mjeseci Benzemina situacija se totalno promijenila. U oktobru je osvojio Zlatnu loptu, a nakon toga je poslije određenih smicalica napustio reprezentaciju Francuske.

Svjestan šta su mu uradili odlučio je da se oprosti od Trikolora, a izgleda da je nešto zamjerio i FIFA-i pa je uslijedila ovakva reakcija.

Benzema svakako nije ni prvi ni posljednji koji je "ignorisao" dodjelu nagrada jer je od ranije znao da neće biti pobjednik. Prije njega je to znao raditi i Cristiano Ronaldo.

Inače, niko od predstavnika Reala koji su bili u konkurenciji za individualne nagrade ili tim sezone se nije pojavio na ceremoniji u Parizu.

Top Komentari

vedin
Debil
0 2
Adrian
Najbolji strijelac lige prvaka, la lige, pritom uzeo oba trofeja, Super kup Evrope, i Španije, to izgleda nije dovoljno da se osvoji ova nagrada od mafijaške organizacije zvana FIFA, dovoljno je samo dati 6 golova u prvenstu Frnacuske koje nije ni liga petice, i 5 gola na Svjetskom sa penala. To je za FIFU izgleda teže izvesti, nego recimo tri gola PSG-u, Chelsea-u, u Londonu, i tako dalje, Benzema nije jedini koji je pokraden, navikla je FIFA to.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi