Legionari Čelika zakopali ratnu sjekiru

Nakon svađe

Legionari Čelika zakopali ratnu sjekiru

Admin Čaušević, foto: Dino Kurbegović

Pobjedu Čelika nad Mošćanicom (1:0) u drugi plan je stvarila svađa dvojice legionara zeničkog kluba. 

Na poluvremenu susreta došlo je do koškanja između iskusnog štopera Aladina Isakovića i pomoćnog trenera Adisa Nurkovića.

Prema nekim izvještajima pale su teške riječi, bilo je i psovanja, a na kraju je Čelik ostao sa igračem manje poslije isključena Isakovića.

Dva dana kasnije Isaković i Nurković su izjavama za zvaničnu stranicu zeničkog kluba potvrdili da su zakopali ratnu sjekiru.

"Ovom prilikom želim uputiti iskreno izvinjenje svojim saigračima, te navijačima koji su nas bodrili cijelu utakmicu. Ne želimo na bilo koji način unositi nemir u ekipu jer Čelik je važniji od svih nas. Konflikti se dešavaju, a mediji su iskoristili trenutak u kojem smo obojica pokazai svoju slabost, te bombastičnim naslovima bacilli sjenu na sve lijepo što se dešavalo te noći", rekao je Isaković.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

"Na samom početku želim čestitati saigračima na dobro odigranoj utakmici, osvojenim bodovima i svemu onome što su pokazali na terenu. Niko od nas nije ponosan na situaciju koja se desila na poluvremenu. Fudbal je konfliktna igra, kako na terenu, tako i van njega i ovakve situacije nisu rijetkost. Ipak želim se iskreno izviniti svim našim navijačima i ostalim igračima, siguran sam da se ovakve stvari neće ponoviti. Mi našu borbu nastavljamo dalje. Zajedno za bolji, jači i uspješniji Čelik", kazao je Nurković.

Čelik je nakon sedam odigranih kola na trećem mjestu Druge lige Centar sa 14 bodova, vodeća Stupčanica ima četiri boda više.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FRLegioen
Bravo momci!Svaka cast redakciji Sportsport.ba na objektivnom informisanju sto se tice naseg Celika!?Niste kao drugi mediji poput Klix-a koji samo negativne stvari io Celiku iznose u javnost.
11 0
Samoiskreno
Grobar Zenice i Čelika Fuad Vakuf Kasumović, idemo mi dalje jos jače
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi