Čelik u sjajnoj atmosferi golom Mahmutovića savladao Mošćanicu
Zeničani su u sjajnoj i slavljeničkoj atmosferi na Bilinom polju savladlai Mošćanicu, te su izbili na treće mjesto na tabeli Druge lige FBiH

Zeničani u slavljeničkoj atmosferi upisali tri boda

Čelik u sjajnoj atmosferi golom Mahmutovića savladao Mošćanicu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Ovog vikenda na rasporedu su bile utakmice 7. kola Druge lige FBiH, grupa "Centar". Posljednja utakmica, ujedno i historijska za ovaj rang prvi put pod reflektorima odigrana je na Bilinom polju između Čelika i Mošćanice. Pobjedu je pred oko 2000 gledalaca slavila ekipa Čelika rezultatom 1:0.

Zeničani su u ovaj meč ušli slavljenički budući da su slavili 50 godina od osvajanja Mitropa Cupa. U povodu toga, legendama kluba Mati Gavranu i Rifetu Brdareviću uručene su posebne zahvalnice, a na poluvremenu je napravljen i vatromet u čast ovog jubileja.

Zeničani su od početka utakmice atakovali prema golu gostiju iz Sarajeva, ali Žuna, Mahmutović i Popović nisu bili koncentrirani u završnici. U 31. minuti lijepa akcija Čelika, Popović je ubacio iz auta, a Žuna majstorski iza leđa asistirao Mahmutoviću, koji glavom sa sedam metara pogađa za 1:0 i vodstvo domaćina, to je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme šokantno je krenulo za domaće, budući da je na poluvremenu u tunelu, gdje je bio prisutan i glavni sudija Semir Balić, a nakon svađe sa svojim suigraćem odnosno pomoćnim trenerom Adisom Nurkovićem, stoper Aladin Isaković dobio crveni karton, tako da su crno-crveni u nastavak utakmice ušli sa 10 igrača. I sa igračem manje Čelik je imao nekoliko šansi, preko Varde i Kolića, ali golman gostiju je sjajno intervenisao. U 62. minuti gostima je poništen gol zbog ofsajda, a nekoliko minuta kasnije propuštaju veliku šansu preko Hadžića. U 70. minuti sjajno za domaće šutira i rezervista Smajić, malo iznad gola. Igralo se u drugom poluvremenu, gosti su pokušavali da iskoriste igrača više, dok su domaćini pokušavali da s drugim golom u mreži gostiju riješe meč. Ipak do kraja utakmice nije bilo golova, te je utakmica završena minimalnom pobjedom Čelika 1:0.

Čelik je današnjom pobjedom sa 14 bodova izbio na treće mjesto na tabeli i nema sumnje da se očekuje veoma uzbudljiva sezona u ovom rangu takmičenja, gdje nekoliko ekipa ima ambicije da osvoji prvo mjesto.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

NK Čelik: Durmo, Šabić, Isaković, Sivac, Popović, Salkić, Žuna, Vardo, Durmiš, Kolić i Mahmutović. Trener:Pavle Skočibušić.

FK Mošćanica:Karačić, Čimić, Halilović, Mahmutović, Hasančić, Semić, Sejnar, Hadžić, Kamenjaš, Omeragić i Inajetović. Trener:Ermin Poturak.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1616764653
Jedini klub na svijetu otišao u 4 ligu sa dugovima i Vratit će u premier ligu sa dugovima
12 34
Adnan tz
Bravo čelik
23 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi