Aladin Isaković još jednom pokazao ljudske i igračke kvalitete
Isaković je gol posvetio dajdži, te je još jednom pokazao kakav je igrač i kakvo će biti pojačanje za tim iz Kosove

Imao smrtni slučaj noć prije utakmice

Aladin Isaković još jednom pokazao ljudske i igračke kvalitete

D. Kurbegović, foto: E. Dindić

NK Vis Simm Bau najljepša je sportska priča na početku sezone u 1.ligi FBiH. Izabranici Jasmina Đidića nakon tri odigrana kola imaju maksimalan broj bodova i trenutno se nalaze na čelnoj poziciji.

Jučer su u Živinicama ostvarili pobjedu nad domaćim Slavenom rezultatom 0:3, a ova utakmica za jednog igrača Vis Simm Baua bila je posebna i nezaboravna.

Aladin Isaković došao je u ovaj klub kao najveće pojačanje, a nogometaš koji ima preko 200 nastupa u Premijer ligi jučer je pokazao sve svoje kvalitete.

Ovom iskusnom defanzivcu noć prije utakmice umro je dajdža za kojega je bio posebno vezan, te je bio upitan nastup Isakovića u Živinicama, on je ipak odlučio biti s ekipom, ali zbog svog psihičkog stanja predložio je treneru da neko drugi počne utakmicu od prve minute. Kako je nogomet nepredvidiv i dešavanja na terenu pokazalo se i na ovoj utakmici, stoper Vis Simm Baua, Džemal Hasanbašić povrijedio se u 40. minuti i nije bilo druge nego da ga zamjeni Aladin Isaković.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Isaković je još jednom pokazao svoje kvalitete, a njegov gol u 50. minuti za vodstvo 0:1 okrenuo je utakmicu na stranu njegove ekipe. Pored gola, Isaković je asistirao za 0:2 i utakmicu je faktički sam odveo na stranu svoje ekipe. Na kraju zasluženih 0:3 za goste i tri boda koja ih ostavljaju na vrhu tabele.

Vis Simm Bau u Isakoviću ima istinskog lidera koji može igrati sve pozicije u timu, a svakako da je najbolji na poziciji stopera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi