Alagić: Hvala Iskri i publici na aplauzima

Sanjin Alagić, trener juniora FK Sarajevo

Alagić: Hvala Iskri i publici na aplauzima

Samir Mlaćo

Juniori FK Sarajevo danas su u prvom polufinalnom susreta kupa naše zemlje u Bugojnu sa 2:1 savladali Iskru te tako skoro pa već izborili prolaz u finale. Iskra je prva povela, ali bordo nade se nisu predavale i u drugom poluvremenu napravile su preokret koji je bio dovoljan za pobjedu.

Trener juniora FK Sarajevo Sanjin Alagić nije krio zadovoljstvo nakon posljednjeg sudijskog zvižduka..

"Prije svega želim da se zahvalim dragom kolegi Vrbanu i Iskri kao klubu na jako lijepom dočeku. To su naši pravi sportski prijatelji i hvala publici na aplauzu poslije utakmice. Momci su na jako teškom terenu dali svoj maksimum  i mislim da su svi zadovoljni. U revanšu će nama biti lakše jer imamo jako kvalitetan i dobar  teren, ma da prolaz nije gotov jer je Iskra pokazala da je veoma kvalitetna ekipa i nije slučajno u polufinalu. Ja im čestitam", kazao je Alagić za SportSport.ba poslije susreta u Bugojnu.

Nade bordo tima u omladinskoj Premijer ligi na trećem mjestu su sa tri boda zaostatka za Zrinjskim i Borcem ali i utakmicom manje.

"Moram reći da smo jako zadovoljni u ligi, jer smo na polusezoni zaostajali sedam bodova za Zrinjskim i šest za Borcem. Ja sam u tom momentu preuzeo ekipu, imamo utakmicu manje sa direktnim konkurentom Zrinjskim te se nadamo da će to ići željenim tokom. Do sada je devet pobjeda u kontinuitetu i nadamo da će tako i ostati", dodao je Alagić za naš portal.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Revanš susret ova dva tima odigrati će naredne srijede u Sarajevu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije