Trener juniora FK Sarajevo nakon osvajanja Kupa

Alagić: Vjerujemo da možemo do duple krune u ovoj sezoni

Fudbaleri juniorske selekcije Sarajeva danas su u Trening centru N/FSBiH u Zenici u finalu omladinskog Kup-a rezultatom 2:0 pobijedili vršnjake iz Širokog Brijega.

Izabranici Sanjina Alagića danas su bili bolji i kvalitetniji tim, te su zasluženo osvojili svoj prvi trofej u ovoj sezoni.Nakon utakmice razgovarali smo i s trenerom, koji je bio presretan.

"Lijep je osjećaj osvojiti prvi trofej u ovoj sezoni, jako sam ponosan na ove momke, jer smo prije dva dana imali veoma tešku utakmicu sa Željezničarom i nismo imali dovoljno vremena za odmor.Momci su danas pokazali karakter, kvalitet i samopouzdanje, te priveli ovu utakmicu kako treba i donijeli trofej na Koševo", ističe Alagić.

Zadovoljan je današnjom pobjedom i organizacijom ove utakmice.

"Zadovoljan sam prije svega organizacijom, danas smo imali jako kvalitetan teren, Nogometni savez se potrudio da organizuje sve na najvišem nivou. Isto tako bi se zahvalio FK Sarajevo i rukovodstvu kluba, koja je obezbjedila sve što je u njihovoj mogućnosti da imamo kvalitetne uslove za rad i veliku podršku koju pružaju Akademiji kluba, te ovi rezultati sigurno nisu plod slučajnosti", mišljenje je trenera juniorske selekcije.

Nakon osvajanja Kup-a, juniori Sarajeva žele osvojiti i prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

"Do kraja Premijer lige imamo pet kola, mi smo svakako u igri za titulu, imamo četiri boda zaostatka za Zrinjskim, ali i utakmicu manje. Još uvijek je sve otvoreno, ali mi se nadamo da možemo do duple krune u ovoj sezoni", kazao je za SportSport.ba Alagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije