Bordo tim deklasirao Iskru za finale Kupa

Juniori Sarajeva u finalu

Bordo tim deklasirao Iskru za finale Kupa

Midhat Šljivak

Juniori FK Sarajevo plasirali su se u finale Kupa BiH. Bordo tim je u revanš susretu deklasirao Iskru iz Bugojna s 10:0, te s ukupnih 12:1 idu u finale.

Već nakon prvog poluvremena gosti su deklasirani. Hamza Čataković je pogocima u drugoj i 16. minuti doveo svoj tim u vodstvo od 2:0, da bi zatim do kraja prvog dijela pogađali Smajlagić, Vazda i Avdić za uvjerljivih 5:0 nakon prvih 45 minuta.

Nastavak je donio još pet pogodakau mreži Iskre. Prvo je u 56. minuti Krajišnik pogodio za 6:0, Osmanović je u 71. minuti povećao na 7:0, da bi zatim Vazda s još dva pogotka i Halavač postavili konačnih 10:0.

Sarajevo u finalu čeka pobjednika duela Široki - Borac, koji svoj meč igraju sutra.

Juniorski kup, polufinale:

Sarajevo - Iskra 10:0 (Čataković 2', 16', Smajlagić 17', Vazda 36', 85'p, 86', Avdić 45', Krajišnik 56', Osmanović 71', Halavač 87')

SARAJEVO: Trifković, Zeljković, Vazda, Avrić, Herić, Smajlagić, Čataković, Krajišnik, Rastoder, Škrijelj, Begenešić.

ISKRA: Šako, Mašić, Bašić, Bešagić, Omerinović, Zukanović, Džanan, Ivković, Garib, Dedić, Hajdarević.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije