Najveći fajteri se ne usude uraditi ono što je uradio Shearer: O tome se priča i 25 godina kasnije

Grozan incident slavnog napadača

Najveći fajteri se ne usude uraditi ono što je uradio Shearer: O tome se priča i 25 godina kasnije

Edmir Škorić

Sada već davne 1998. godine Newcastle i Leicester su igrali premierligašku utakmicu kada je Alan Shearer nokautirao protivničkog igrača Neila Lennona, ali 25 godina kasnije niko sa sigurnošću ne može reći da li je to sve želio ili je, kako sam tvrdi, sve bila puka slučajnost.

Na staron stadionu Leicestera u Filbert Streetu, Shearer je uradio ono što danas najveći nogometni fajteri inače ni ne pomišljaju da urade.

Iako je bio veliki nogometni majstor i sa loptom je radio čuda, te je bez dileme jedan do najboljih koji je nastupao u Premier ligi, Sherar je imao i drugo, mračnije lice. Pokazao ga je te 1998. godine na stadionu Leicestera u dresu svog bivšeg kluba Newcastlea.

"Vidio sam televizijske slike incidenta i zapanjen sam koliko loše izgleda u usporedbi s onim što se stvarno dogodilo. Neil Lennon me oborio preko bočne linije i obojica smo nespretno pali. Dok sam pokušavao ustati, morao sam osloboditi lijevu nogu, a zamah koji sam to učinio izgledao je na televiziji kao udarac nogom", ispričao je Shearer.

[twitter]https://twitter.com/footbalIfights/status/1641751564086910976[/twitter]

“Ako sam ga slučajno uhvatio, to sigurno nisam namjeravao. Nikada ne bih pokušao namjerno povrijediti kolegu profesionalca", pravdao se bivši engleski reprezentativac.

A u nedavnom intervjuu za časopis FourFourTwo, Lennon je još jednom upitan o incidentu koji se dogodio prije 25 godina.

Inzistira na tome da rado vjeruje Sheareru na riječ da je to bilo slučajno i tvrdi da imaju pristojan odnos unatoč onome što se dogodilo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Alan i ja nismo imali, nikada nismo imali i još uvijek nemamo problema jedno s drugim. Sreli smo se mnogo puta od te utakmice. Budući da je on bio broj devet Engleske, a Svjetsko prvenstvo se bližilo, mnogo se govorilo o incidentu - ali da budem iskren, vjerovatno je izgledalo gore nego što je bilo".

“Ono što se dogodilo nije u skladu s karakterom Velikog Ala, tako da mu jednostavno morate vjerovati na riječ da je to bila potpuna nesreća. Znam da je mnogo ljudi prilično razočarano, moj odgovor je tako dosadan, ali zaista nije tako strašno", govorio je Lennon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi