Autor tetovaže zaslužuje sve kritike: Teško da ćete pogoditi o kojoj nogometnoj legendi se radi

Navijač je imao jasnu želju, ali loše je to ispalo

Autor tetovaže zaslužuje sve kritike: Teško da ćete pogoditi o kojoj nogometnoj legendi se radi

Samir Mlaćo

Brojni poznati nogometaši ostavili su toliko dubok trag kod navijača da su isti odlučili da ih i tetoviraju na svom tijelu.

Radi se o pravim legendama koje to itekako zasluže, ali vrlo često to ne ispadne dobro ili bude čak i smiješno, pa je i teško predpostaviti o kome se radi.

Nešto slično desilo se u Engleskoj gdje je jedan navijač uradio tetovažu na svom stomaku, a na istoj je legendarni engleski napadač Alan Shearer.

Najbolji strijelac Premier lige i legenda Newcastle je tako dobio veliko priznanje od navijača, ali veoma je loše to urađeno, pa su mnogi teško i mogli pogoditi ko se zapravo nalazi na tetovaži.

Tetovaža je postala hit i mnogi su iznosili razna imena, te tako pokazali da tetovaža nije 'ispala' po planu. Prosudite sami, ali sigurno je da na prvu nećete moći pogoditi o kome se radi.

Oglasi

Shearer se od fudbala oprostio 2006. godine. Iako je bio jedan od najboljih igrača svoje generacije jedini prestižan trofej koji je osvojio je Premiership sa Blackburnom 1996. godine.

Interesantno da je svojevremeno bio i najskuplji igrač svijeta kada ga je Newcastle United platio 15 miliona funti 1996. godine. Da bi se vratio u klub svog djetinjstva tog ljeta je odbio Manchester United u Real Madrid.

Kada je zavšio igračku karijeru, otisnuo na TV ekrane gdje redovno komentariše utakmice Premier lige. Vrlo često daje i žestoke kritike, ali sigurno sasvim opravdane s obzirom kakvo nogometno znanje ima, ali i poštovanje koje uživa kod svih ljubitelja nogometa širom svijeta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nekada sjajni napadač imao je priliku igrati i u našoj zemlji, a desilo se to protiv FK Željezničar na stadionu Koševo u okviru Lige prvaka. Sjajni Englez tada je pao u drugi plan pored sjajnog stoperskog dvojca Haris Alihodžić - Edis Mulalić, a Newcastle je u dva meča očekivano prošao dalje. Bilo je 2002. godine.

Tada je meč u Sarajevu odigran pred čak 38.000 u nevjerovatnoj atmosferi za koju su i sami Englezi imali samo riječi hvale.

Top Komentari

kaminero000009
najbolji engleski napadac ikad.! zbog njega sam poceo pratiti Premiership i Newcastle.! ?
0 0
FreshCat9
ćete* - mlaćo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi