Za zvijezdu Newcastlea 2024. godina nije mogla gore početi: Sada je saznao užasne vijesti

Mora na operaciju

Za zvijezdu Newcastlea 2024. godina nije mogla gore početi: Sada je saznao užasne vijesti

Samir Mlaćo

Brazilac u dresu Newcastlea Joelinton neće po lijepom pamtiti početak ove godine.

Naime, nedavno je njegova kuća opljačkana, a on je tada bio na utakmici sa porodicom. Dobio je samo obavijest preko telefona da je u toku provala, te sve prijavio policiji, ali lopovi su bili brži.

Dobra vijest za Brazilca u svemu tome bila je što je porodica bila sa njim na tribinama, te nije morao strahovati za njihovu sigurnost.

Joelinton je imao problema sa povredama i najavljeno je da ga neće biti par sedmica, no sada su za njega stigle itekako loše vijesti.

Fabrizio Romano navodi da Joolentona neće biti čak četiri mjeseca, bukvalno do ljeta, što su jako loše vijesti za njega, ali i sami klub.

Oglasi

Brazilac se povrijedio protiv Sunderlanda u FA Cupu, a niko se nije dao da se radi o ozbiljnijoj povredi prepona. Sada će morati na operaciju, pa će onda biti jasnije kada se tačno može očekivati njegov povratak na zeleni teren.

Joelinton je nedavno i sam imao problema sa zakonom. Policija ga je zaustavila u alkoholiziranom stanju i morao je prenoćiti u polciji. Oduzeta mu je vozačka dozvola i zbog toga će morati za dva dana se pojaviti na sudu, te se izjasniti o cijelom slučaju.

To ga ipak neće puno pogoditi jer ima sedmičnu platu od 100.000 eura, te mu je sjajno u engleskom klubu.

Newcastle ostaje i bez Trippiera

Njemački mediji su prenijeli da Bayern Munchen u svoje redove želi sjajnog desnog beka iz Newcastlea. Žele iskoristi trenutni problem engleskog tima i dobiti veliko pojačanje, a čini se da su na pravom putu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, Newcastle mora da popravi svoj status oko finansijskog fair-playja, a prodaja Trippiera bi mogla doći kao kec na desetku.

Bayern je itekako zainteresovan da dovede 33-godišnjeg desnog beka i pregovori su već počeli. Također, i sam Trippier nema ništa protiv odlaska u Minhen, te se nada da će se sve brzo riješiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi