Zanijemilo 10 hiljada duša: Galata opet na vrhu, no o promašaju Yilmaza će se pričati godinama!

Nakon toga je postigao dva gola

Zanijemilo 10 hiljada duša: Galata opet na vrhu, no o promašaju Yilmaza će se pričati godinama!

Eldar Ganibegović

Pobjedom 4:0 na gostovanju kod Alanyaspora Galatasaray se vratio na vrh turske Super Lige nakon 32 kola. No, o promašaju Yilmaza iz drugog poluvremena će se dugo pričati i to je možda i glavni detalj ove utakmice.

Prvi bitan događaj na utakmici u 20. minuti. Direktan crveni karton je dobio trener domaće ekipe, Fatih Tekke.

Šest minuta kasnije poništen je pogodak Bardakcija. Dries Mertens je u 41. minuti pogodio prečku i na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

Igrala se 56. minuta kada je Yilmaz doveo Galatu u vodstvo. No, već u narednoj minuti se itekako obrukao.

Imao je čistu šansu, loptu na petercu, a on je promašio. Poslao je loptu preko gola i ovaj video već obilazi svijet. Oko 10 hiljada ljudi na stadionu je "zanijemilo". 

[twitter]https://twitter.com/FootColic/status/1779937672305553888[/twitter]

Oglasi

Rezervista Ziyech je zatim postigao eurogol u 61. minuti, da bi Alanyaspor tri minute kasnije ostao s igračem manje nakon što je isključen Fer.

Yilmaz u 72. minuti postiže svoj drugi gol na utakmici, da bi Icardi u 83. stavio tačku na i. Bio je to 19. gol u sezoni i prati u stopu Edina Džeku koji je prvi strijelac lige s 20.

Nakon ove utakmice Galata je ponovo prva s 87 bodova, dva više od drugog Fenera. Alanyaspor je deseti s 42 boda.

Ovom utakmicom ujedno je zatvoreno 32. kolo. U narednom Galatasaray dočekuje Pendikspor, dok će Alanyaspor u goste kod Konyaspora.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Super Lig, 32. kolo:

Alanyaspor - Galatasaray 0:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti