Golčina Ziyecha o kojoj bruji Turska, golman Alanyaspora ostao "ukopan" i gledao let lopte

Galatasaray vodi sa 2:0 u gostima

Golčina Ziyecha o kojoj bruji Turska, golman Alanyaspora ostao "ukopan" i gledao let lopte

Endin Čaušević

Galatasaray igra trenutno u gostima protiv Alanyaspora meč 32. kola turske Superlige, a dosadašnji dio utakmice obilježio je spektakularan pogodak Hakima Ziyecha.

Fenerbahče je jučer uspio da pobijedi protiv Karagumruka i preuzme lidersku poziciju na tabeli što je značilo da Galata večeras nema pravo na kiks.

Alanyaspor je uspjela da odoli napadima Galatasarayja u prvom poluvremenu i sačuva svoju mrežu, no u nastavku utakmice odbrana domaćina je kapitulirala.

Galata je uspjela u 56. minuti da povede sa 1:0 kada je sjajan gol postigao Yilmaz za erupciju oduševljenja gostujućih navijača.

Slavlje se nije ni završilo, a svega pet minuta kasnije gosti iz Istanbula su po drugi put zatresli mrežu Alanyaspora.

Ovaj put na scenu je stupio Hakim Ziyech koji je postigao spektakularan pogodak i još jednom pokazao kakav projektil ima u lijevoj nozi.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Galatasaray se nalazi pred pobjedom i nova tri boda koja će vratiti ovaj tim na vrh tabele ispred ljutog rivala Fenerbahčea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi