Snimak pokazao kako su igrači Galate prevarili sve u Feneru, za sva vremena osramotili i saigrača!

Nisu ispoštovali dogovor

Snimak pokazao kako su igrači Galate prevarili sve u Feneru, za sva vremena osramotili i saigrača!

Endin Čaušević

Nevjerovatan cirkus gledali smo sinoć u finalu turskog Superkupa kada su igrači Fenerbahčea nakon svega minute napustili teren u meču protiv Galatasarayja. Potez Fenera sve je iznenadio, no sada se pojavio dokaz kako su igrači Galate prevarili ljutog rivala i pored jasnog dogovora.

Fenerbahče se našao u sukobu s Fudbalskim savezom Turske nakon dešavanja u Trabzonsporu, a zatim i činjenice da im nisu izašli u susret i odgodili finalni meč protiv Galatasarayja.

Iz Fenera su tražili da se meč igra u drugom terminu jer imaju već u četvrtak nastup u četvrtfinalu Konferencijske lige protiv Olympiakosa, ali iz FS Turske odlučili su da im neće izaći u susret.

Zbog toga je predsjednik Ali Koc donio odluku da Fenerbahče bojkotuje ovaj meč. Na finale Superkupa poslao je juniorski tim koji je dobio jasnu naredbu da napusti teren kod prvog prekida.

Utakmica je trajala samo minutu u kojoj je preko Maura Icardija ekipa Galatasarayja povela sa 1:0, a nakon toga mladi igrači Fenera su napustili teren iz salvu zvižduka s tribina.

Mnogi su razočarani potezom Fenerbahčea i smatraju da Koc samo traži izgovore na loše rezultate koje ima kao predsjednik kluba, te na ovaj način pokušava da se izbori za novi mandat.

Oglasi

Jasno je da su juniori Fenerabahčea kolateralne žrtve svega i ovi mladići nisu zaslužili da prolaze kroz takvu agoniju.

Međutim, sada turski mediji navode da je Galatasaray dodatno osramotio Fenerbahče i nije ispoštovao dogovor koji je postignut pred sami početak utakmice.

Mediji u Turskoj objavili su da je igrač Galate, Kerem Akturkoglu, prišao klupi Fenera pred početak meča i poručio im da oni neće krenuti u napad i da će izbiti loptu van granica terena kako bi juniori Fenerbahčea uradili ono što im je naređeno.

No, kada je utakmica počela igrači Galatasarayja krenuli su u napad i Icardi je na kraju uspio da zabije gol za 1:0.

Oglasi

Da se to nije očekivalo pokazala je i reakcija Akturkoglua koji je stajao pored aut linije cijelo vrijeme i nije učestvovao u akciji jer je i sam čekao da njegovi saigrači izbace loptu van terena.

On je širio ruke i pitao saigrače šta se dešava, a onda gledao kako Icardi postiže gol. I turski novinar Ahmet Ercanlar potvrdio je da je Akturkoglu prišao klupi Fenerbahčea i rekao da ko god da krene s centra odmah izbaci lopti van granica igrališta.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

No, ostali igrači Galatasarayja takav dogovor nisu ispoštovali iako im je Akturkoglu prenio šta trebaju da urade.

Očito je da su jedva dočekali da pokažu svoju snagu protiv juniora ljutog rivala i dodatno ponize Fenerbahče. Akturkoglu se našao na meti žestokih kritika, ali jasno je da je on tu najmanje kriv jer je vjerovao da će njegovi saigrači poštovati dogovor.

Top Komentari

Alenizmostara
Gori su navijači Fenera sto su dopustili kretenu od predsjednika da im se šprnda sa klubom.
0 3
bazaorao
Svaka čast za predsjednika ovako trebaju i naši.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi