A, Koeman kaže da se ne kaje: Nevjerovatni Luis Suarez u 90. minuti donio pobjedu Atleticu

Slavili u gostima protiv Alavesa

A, Koeman kaže da se ne kaje: Nevjerovatni Luis Suarez u 90. minuti donio pobjedu Atleticu

E. Čaušević

Atletico Madrid je danas u gostima pobijedio Deportivo Alaves sa 2:1 u meču 17. kola španske La Lige.

Madridski klub je uspio da dođe do pobjede i zadrži se na prvoj poziciji, a junak je ponovo bio nevjerovatni Luis Suarez koji je u 90. minuti zabio pogodak za pobjedu Atletica.

Gosti su bili bolji u prvom poluvremenu i u 41. minuti uspjeli su da dođu do prednosti. Suarez je bio asistent, a mrežu Alavesa zatresao je Llorente za 1:0.

Od 63. minuti domaći su igrali s igračem manje jer je nakon žestokog starta direktan crveni karton dobio Laguardia. Činilo se da će Atletico nakon toga lagano privesti meč kraju, ali se to nije desilo.

Alaves je u 84. minuti uspio da dođe do poravnanja autogolom Felipea i činilo se da će 1:1 biti konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, onda je na scenu stupio Suarez koji je u 90. minuti zabio pogodak sa 2:1 i donio pobjedu svom timu. Za Urugvajca kojeg je Barcelona skoro besplatno pustila ovo je bio deveti gol na 12 mečeva u La Ligi. Jučer je Ronald Koeman izjavio da se ne kaje što je prekrižio Suareza tako lako, ali sigurno da to baš i nije istina.

Atletico je ostao prvi sa 38 bodova i imaju dva više od Real Madrida koji je drugi. Alaves je na 13. poziciji sa 18 bodova.

Promo

Top Komentari

dragonBH
Pa nek mu sad u spicu igra onaj Brajswajcneger, kako se vec zove...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi