Alaves doživio prvi domaći poraz u ovoj sezoni

Rayo nosi puni plijen sa Mendizorrotze

Alaves doživio prvi domaći poraz u ovoj sezoni

U posljednjoj utakmici 21. kola španske La Lige, Rayo Vallecano je kao gost savladao Alaves rezultatom 1:0.

Prvo poluvrijeme nije obilovalo prilikama, ali su obje ekipe propustile po jednu veliku. Prvo je Moreno na startu utakmice propustio priliku dovesti Rayo u prednost, a domaći su svoju najbolju šansu imali u 45. minuti kada je Burgui pogodio stativu.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, Rayo je poveo. Advincula je dobro centrirao a Raul De Tomas pogodio za vodstvo, ali i pobjedu tima iz predgrađa Madrida.

Do kraja utakmice je Alaves svim silama pokušavao izvući barem jedan bod, ali se Rayo odbranio i proslavio šesti trijumf sezone kojim je pobjegao iz opasne zone. Rayo Vallecano je u posljednjih pet utakmica ostvario četiri pobjede i jedan remi i ako ovako nastavi, opstanak neće doći u pitanje iako se prije samo nekoliko kola činilo da je klub u bezizlaznoj situaciji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alaves ostaje na sjajnom petom mjestu na tabeli sa 32 boda, ali sada ima četiri boda manje od Seville koja je na četvrtom mjestu. Interesantno, Alaves je večeras doživio prvi domaći poraz u ovoj sezoni La Lige, tako da je Atletico Madrid ostao jedini neporaženi domaćin u španskoj eliti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi