Getafe lakše od očekivanog razbio Alaves

LaLiga, 20. kolo:

Getafe lakše od očekivanog razbio Alaves

Getafe je na otvaranju 20. kola španske LaLige razbio Alaves na domaćem terenu.

Ovo je bio duel dvije momčadi koje predstavljaju najugodnija iznenađenja u sezoni, jer su se smjestili odmah iza vodeće četvorke, a lakše od očekivanog na kraju je slavio Getafe i to sa visokih 4:0.

U prvom poluvremenu viđen je tek jedan gol, tačnije u 33. minuti kada je domaćima prednost donio Mata realiziravši najstrožiju kaznu, da bi u nastavku uslijedila prava golijada.

Odmah na startu drugog dijela Molita je udvostručio prednost, a u 55. minuti isti igrač je povisio na 3:0. Taj rezultat je bio aktivan do samog finiša utakmice. Dvije minute prije kraja mreža Alavesa se ponovo zatresla, u strijelce se po drugi put upisao Mata i postavio ujedno konačan rezultat u Madridu.

Ovim trijumfom Getafe se petoplasiranom Alavesu približio samo na bod zaostatka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

LaLiga, 20. kolo:

Getafe - Alaves 4:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi