Ermedin Demirović novi igrač Almerije!
Demirović je velika nada bh. fudbala, a kvalitet je najviše pokazao igrajući za omladinsku selekciju BiH u čijem dresu je blistao

Na posudbi do kraja sezone

Ermedin Demirović novi igrač Almerije! · Zvanično

M. Šljivak

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović (20) napustio je francuski Sochaux i karijeru će nastaviti u španskom drugoligašu Almeriji.

Sjajni 20-godišnji napadač je pod ugovorom sa Deportivo Alavesom, a na početku sezone je poslat na posudbu u Francusku, kako bi sakupljao neophodno iskustvo pred povratak u La Ligu,

Međutim, iako je igrao jako dobro u Ligue 2, odlučio je da napusti Sochaux i da se vrati u Španiji, gdje je potpisao ugovor do kraja sezone sa Almerijom. Naravno, tu će također igrati kao posuđen igrač Alavesa.

Almeria je trenutno 10. tim u La Ligi 2 i u dosadašnjem dijelu prvenstva osvojili su 29 gbodova. Interesantno je svakako da im pozicija koja vodi u doigravanja bježi samo šest bodova i Demirović je doveden kako bi im pomogao da se dokopaju jedne od pozicija koje im donose borbu za plasman u društvo najboljih.

Bh. napadač je protekle polusezone odigrao ukupno 17 utakmica za Sochaux i postigao je četiri pogotka uz dvije asistencije. Debi za novi tim mogao bi imati već za dva dana kada ovaj tim igra domaću utakmicu protiv Cadiza.

Prije dolaska u Alaves Demirović je igrao za mlade kategorije RB Leipziga, a karijeru je počeo u njemačkom velikanu HSV-u.

Standardan je član mladih selekcija Bosne i Hercegovine, a za U21 reprezentaciju je u osam utakmica postigao četiri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi