A gdje drugo nego na Balkanu: UEFA se obrukala za sva vremena, VAR napravio grešku godine!

Albancima poništen čist pogodak

A gdje drugo nego na Balkanu: UEFA se obrukala za sva vremena, VAR napravio grešku godine!

Endin Čaušević

Albanija je sinoć u Tirani deklasirala Češku sa 3:0 i došla veoma blizu plasmana na Evropsko prvenstvo. Ipak, ovu utakmicu obilježila je i nestvarna greška VAR sobe jer cijeli fudbalski svijet je u šoku kada su vidjeli kakav gol je poništen Albancima.

Albanci su odigrali fantastičnu utakmicu pred svojim navijačima i malo ko je očekivao da će na kraju s čak 3:0 pobijediti selekciju Češke koja se također bori za plasman na Evropsko prvenstvo.

No, ova tri boda Albancima su donijeli ogromnu šansu da izbore plasman na EP jer su trenutno lideri na tabeli sa 13 bodova i imaju četiri boda više od drugoplasiranje Poljske.

Domaći su jednostavno briljirali u sinoćnjoj utakmici, a junak je bio Seferi koji je zabio dva gola. U listu strijelaca upisao se i Asani, no pobjeda Albanije trebala je biti i ubjedljivija jer im je poništen čist pogodak u finišu meča.

Sve se dešavalo u 82. minuti kada je Arbnor Muja izašao sam na gol Češke i pogodio je za 4:0, ali potom muk na tribinama kada se oglasio sudija iz VAR sobe koji je poručio da se pogodak poništava zbog ofsajda.

Oglasi

Već na ponovljenom snimku je bilo jasno da je sve čisto i da je gol Muje regularan, no kada su u prenosi pokazali zašto je poništen pogodak i na koji način su povukli liniju u VAR sobi nastao je totalni šok.

U VAR sobi bio je nizozemski sudija Rob Dieperink koji je informisao glavnog arbitra Dannyja Makkelieja da je ofsajd. No, niko ne može da vjeruje da niko u VAR sobi nije shvatio da linija nije povučena kako treba i da je poništen čist gol.

Oni nisu liniju povukli prateći liniju na centru terena već su spojili dvojicu igrača Češke iako je jedan od njih bio vidno bliži golmanu što znači da je drugi defanzivac u toj priči potpuno nebitna karika.

[twitter]https://twitter.com/collinabanter/status/1712567279945232399[/twitter]

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Da su povukli liniju kako treba gol Albanije bi sigurno bio priznat i to bi bilo 4:0 za domaći tim. Ovakvu grešku napraviti na meču UEFA-inog takmičenja je zaista za svaku osudu, te se ove stvari ne smiju ponavljati.

Sigurno je da će i UEFA reagovati i ispitati ko je krivac za takvu blamažu koja se s VAR-om u posljednje vrijeme sve češće dešava širom Evrope.

Top Komentari

TurgutBayraktar
Pa holandjani na varu sigurno se napusili maruane to je za njih prava linija do robpa su vodili 3-0 inace za ovakve stvari da s ene ode na neko prvenstvo uff
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi