Čega su se samo sjetili?! Albanci za do sada neviđenu koreografiju zaslužuju desetku!

Originalan potez

Čega su se samo sjetili?! Albanci za do sada neviđenu koreografiju zaslužuju desetku!

Admin Čaušević

Na meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Češke, navijači Albanije su pripremi specijalnu koreografiju za čiju originalnost zaslužuju sve pohvale. 

Albanija je jako blizu svog drugog plasmana na Evropsko prvenstvo, a prije utakmice na tribinama stadiona u Tirani prikazana je sjajna koreografija.

Na prvoj zastavi na tribini iza gola mogla se vidjeti koreografija koja najavljuje plasman "Crveno-crnih" na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Ipak, puno više pažnje privukla je druga koreografija na kojoj je nacrtan lik Arsena Lupena, poznatog lopova-gospodina.

Originalna koreografija Albanaca

Lupen je lik iz knjege o istoimenom lopovu, a poznat je po tome što krade stvari od velike vrijednosti, u slučaju Albanaca u pitanju je trofej pod imenom Henri Delaunay.

Taj trofej se dodjeljuje svakom prvaku Evrope i nosi ime po prvog generalnom sekretaru UEFA-e kada je ova organizacija i osnovana.

Oglasi

"Pogodite ko se vratio", piše na koreografiji na kojoj se iscrtan Lupenov lik što aludira na jedino učešće Albanaca na prvenstvu Evrope, bilo je to 2016. godine u Francuskoj.

Inače, na tribinama stadiona Air Albanija se nalazi više od 22.000 navijača domaće selekcije i atmosfera je zaista paklena.

Svi koji su večeras bili na stadionu kućama se vraćaju presretni jer je Albanija pobijedila Češku sa visokih 3:0 te se našla na korak od kontinentalnog turnira. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Albanci su sada prvi u grupi sa 13 bodova, četiri više od Poljske te će do kraja kvalifikacija igrati mečeve protiv "laganih zalogaja" Moldavije i Farskih Ostrva. 

Dakle, da Albanija ne izbori drugi plasman na Euro potrebno je da se desi pravo čudo.

Top Komentari

user1676717906
Eki ovih ratkapni
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi