Došlo vrijeme da zavidimo i Albancima: Novo čudo u Tirani, keče lete na sve strane

Albanija je na korak od Evropskog prvenstva

Došlo vrijeme da zavidimo i Albancima: Novo čudo u Tirani, keče lete na sve strane

Admin Čaušević

Albanija je izvela novo čudo u Tirani. Nakon što je u septembru savladana Poljska, sada je red došao na Češku koja se zaista loše provela u albanskoj prijstelonici. 

Izabranici legendarnog Sylvinha su odigrali čudesan meč te su sa visokih 3:0 pobijedili Češku i sebi praktično zacementirali direktan odlazak na Evropsko prvenstvo.

Već u 9. minuti zabio je Asani za nevjerovatno slavlje 22.000 Albanaca na tribinama koji su u zrak bacila tradicionalne kape poznate kao keče.,

Posao je Albancima olakšan u 40. minuti kada je drugi žuti karton dobio Chtiyl, pa su domaći ostatak meča igrali sa igračem više.

Odigrali su "Crveno-crni" i odlično drugo poluvrijeme, zabili su još va goal. U 51. minuti svojim golom put ka pobjedi je traisrao Seferi.

Oglasi

Konačan rezultat postavljen je u 73. minuti kada je ponovo mrežu Čeha zatresao Seferi. Do kraja meča su Albanci mogli zabiti još koji gol, ali nije bilo promjena.

U drugom meču grupe E Poljska je pobijedila Farska Ostrva sa visokih 0:3 te se probila na drugo mjesto, dok je Albanija ubjedljivo prva.

Dvije utakmice prije kraja Albanaci imaju 13 bodova, četiri više od Poljske. Do kraja kvalifikacija Albanija ima igrati protiv Moldavije u gostima i Farskih Ostrva kući te ih samo čudo može izbaciti sa Eura.

U ostalim mečevima Španija je u derbiju grupe A nanijela prvi poraz Škotskoj. Crvena furija je slavila u Sevilli sa 2:0 golovima Morate i Sanceta.

Sada je Škotska vodeća sa 15 bodova, Španija ima tri manje, a Norveška je poslije trijumfa nad Kiprom sa 0:4 prišla Špancima na -2.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Iznenađenje viđeno u gruli I pošto Rumunija na neutralnom terenu u Budimpešti nije uspjela pobijediti Bjelorusiju. Završeno je 0:0.

U istoj grupi Kosovo je pobijedilo Andoru sa 0:3, dok je utakmica između Izraela i Švicarske odgođena zbog oružanih sukoba između Palestinaca i Izraelaca.

Top Komentari

grom
Vico ebem ti sve…
0 1
King_Kenny
...gledao sam tekmu,jeste da su imali igraca vise,ali sasvim zasluzena pobjeda i vjerovatno odlucujuca za plasman na EP...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi