Kosovo rađa novu svjetsku zvijezdu - Mladi napadač bljesnuo, na ljeto slijedi mega transfer!
Foto: INPHO DeclanxRoughanx Larne vs Ballkani 25

Žele ga u Portugalu i Engleskoj

Kosovo rađa novu svjetsku zvijezdu - Mladi napadač bljesnuo, na ljeto slijedi mega transfer!

E. Ganibegović

Ljetni prijelazni rok nam se bliži, a jedan napadač s ovih prostora bi mogao da napravi transfer karijere. Za njegove usluge se interesuju u Portugalu i u Slovačkoj.

Za reprezentaciju Kosova je debitovao u septembru 2023. godine i do sada upisao dva nastupa, no ako ovako nastavi nema sumnje da će ih biti mnogo više.

Dvadesettrogodišnji napadač iz Podujeva, Albion Rrahmani, bljesnuo je ove sezone i na ljeto bi mogao da ostvari transfer karijere.

Naime, Rrahmani je ljetos prešao iz kosovskog Ballkanija u rumunski Rapid i u tamošnjoj Ligi 1 radi nevjerovatne stvari.

Do sada je na 16 nastupa u ligi postigao 14 pogodaka i podijelio tri asistencije, a dodao je i dva gola na dva nastupa za Ballkani u Konferencijskoj ligi prije no što je otišao.

Tako će se do kraja sezone u Rumuniji boriti za epitet najboljeg strijelca lige, a na ljeto ga vjerovatno čeka veliki transfer.

Oglasi

Aston Villa i Benfica žele Albiona Rrahmanija

Kako inostrani mediji prenose, za 23-godišnjeg napadača s Kosova interes su pokazali portugalski i engleski velikani, Benfica i Aston Villa.

Kako sada stvari stoje, rastu šanse da će put Lisabona, no Aston Villa je također u velikoj prilici da ga dovede u svoje redove.

Ugovor s Rapidom ima do ljeta 2026. godine, a trenutna cijena mu se procjenjuje na nešto preko dva miliona eura. Ostaje da vidimo koliko će tražiti tim iz Bukurešta.

Osim toga, njegova velika prednost je što podjednako dobro igra s obje noge, a s visinom od 188 cm je opasan i u skok igri.

Karijeru je počeo u Llapiji, igrao je još za Minatori, Bashkimi i Malishevu prije dolaska u Ballkani 2021. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti