Alcoron i Betis iznenadili Espanyol i Athletic

Kup kralja, osmina finala

Alcoron i Betis iznenadili Espanyol i Athletic

Edmir Škorić

Betis i Alcoron su pred svojim navijačima, neočekivano, slavili pobjede nad Athleticom, odnosno Espanyolom u prvim utakmicama osmine finala Kraljevskog kupa.

Betis, koji je u Primeri skoro otpisan sa svega 11 bodova iz 18 kola i koji je zakovan za dno, iznenadio je protiv Athletica u njihovoj prvoj utakmici osmine finala Kraljevskog kupa.

Na Benito Villamarinu su domaći nogometaši poveli golom Rubena Castra u 42. minuti, a do kraja je ostalo 1:0, no sigurno da Athletic još ima šanse, obzirom da će ugostiti današnjeg protivnika na San Mamesu za sedam dana.

Drugoligaš Alcoron nije razočarao na sovm Santo Domingo stadionu. Domaći nogometaši su borbenom igrom uspjeli da savladaju Espanyol i za sedam dana će u Kataloniji pokušati sačuvati prednost i napraviti veliki rezultat. Pacheco je u 72. minuti donio veliko slavlje domaćima.

Od 22 sata svoju prvu utakmicu osmine finala igraju Barcelona i Getafe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kup kralja, osmina finala: 
Alcoron - Espanyol 1:0 (Pacheco 72)
Betis - Athletic 1:0 (Castro 42)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.