Hrvanović je juče raskinuo sa Zrinjskim, ali mogao bi ostati u Bosni i Hercegovini

Čeka na novi angažman

Hrvanović je juče raskinuo sa Zrinjskim, ali mogao bi ostati u Bosni i Hercegovini

Adnan Beganović

Aldin Hrvanović je juče raskinuo ugovor sa Zrinjskim, a gdje će nastaviti karijeru još uvijek nije poznato, iako nije isključeno da ostane u elitnom rangu bosanskohercegovačkog fudbala.

Hrvanović je u Zrinjski stigao prije godinu dana iz federalnog ligaša Stupčanice, no samo nakon jedne odigrane sezone, razišao se sa aktuelnim osvajačem Kupa Bosne i Hercegovine.

Možda su u Zrinjskom više očekivali od ovog veznjaka, no kada se pogledaju brojke, može se reći da je imao sasvim solidnu sezonu, pa sasvim sigurno neće mnogo vremena biti bez kluba.

Nezvanične informacije do kojih smo došli govore da Hrvanović ima nekih opcija za odlazak u inostranstvo, no nezvanično su Sloboda i Željezničar "ispipavali teren". Radi se naravno o nezvaničnim upitima prema ovom veznjaku i njegovim agentima, ali i to nešto govori.

Hrvanović je u prošloj sezoni za Zrinjski odigrao ukupno 20 utakmica u svim takmičenjima i postigao je tri pogotka. Svakako je najvrijedniji onaj izjednačujuči za 3:3 u velikoj pobjedi nad Alkmaarom (4:3).

Oglasi

Dodajmo i da je osim za Zrinjski u dosadašnjoj karijeri Hrvanović nastupao i za Slobodu, Stupčanicu, Radnički iz Lukavca, Bratstvo iz Gračanice, Igman iz Konjica i Slobodu iz Tuzle.

Soldo i Zlomislić napustili HŠK Zrinjski

Prije Hrvanovića aktuelnog osvajača Kupa Bosne i Hercegovine su napustili iskusni golman Antonio Soldo i veznjak Damir Zlomislić.

Obojici je istekao ugovor sa Plemićima po završetku prošle sezone, a o novom nije postignut dogovor. Gdje će pomenuti dvojac nastaviti karijeru, u ovom trenutku nije jasno.

U redove Zrinjskog Soldo je stigao u zimskom prijelaznom roku 2018. godine, te je u pretkohdnih sedam sezona bio član ovog tima.

Zvanični debi upisao je 2018. godine protiv Krupe, a Zrinjski napušta sa 39 zvaničnih nastupa i pet osvojenih trofeja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa druge strane Zlomislić je u Mostar stigao prije pet godina, a za Zrinjski je debitovao 2019. godine protiv Veleža.

U Zrinjskom je odigrao 138 zvaničnih utakmica, te je postigao pet golova i osvojio dvije titule prvaka, te dva Kupa BiH.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Puno lazete
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi