Dva premijerligaša kontaktirala Admira Bristrića, mladi reprezentativac već odlučio gdje će igrati
Bristrić na utakmici U21 reprezentacija BiH - Francuska na Grbavici 13. oktobra 2023. godine. (Foto: Armin Durgut/ Pixsell)

Slijedi novi veliki transfer

Dva premijerligaša kontaktirala Admira Bristrića, mladi reprezentativac već odlučio gdje će igrati · Saznajemo

Edmir Škorić

Mladi bosanskohercegovački reprezentativac Admir Bristrić (21) trenutno je član ljubljanske Olimpije, ali veoma brzo bi trebao promijeniti klub.

Bristrić je početkom 2023. godine stigao u Olimpiju iz Ljubljane i potpisao do ljeta 2026. godine. Bivši napadač Rijeke sada se nalazi pred novim transferom. SportSport saznaje da će za nekoliko dana napraviti još jedan veliki transfer.

Mladi napadač rođen u Gradačcu imao je interesantne dvije ponude iz Bosne i Hercegovine, ali se na kraju samo zahvalio i odlučio ostati u inostranstvu.

Prema našim saznanjima, dobio je sjajne uslove i ponudu koju nije mogao odbiti. Sama odštetna klauzula u ugovoru s novim klubom iznosi 1,1 milion eura . Potpis ugovora očekuje se u narednim danima.

Proteklih dana dva kluba u BiH iskazali su želju da potpišu Bristrića. Bilo je ponuda i za kompletan transfer, ali i za posudbu. Kako smo saznali, pozivi su stigli iz mostarskih klubova Zrinjskog i Veleža, ali je i jednima i drugima ljubazno objašnjeno da on ima druge planove i da se sprema za novi iskorak u karijeri.

Oglasi

Bristrić je već boravio u Mostaru jer je igrao za kadete i juniore Zrinjskog u sezoni 2020/21, potom je igrao za juniore Slobode, a onda se otisnuo u Rijeku. Tamo je najprije igrao za juniore, pa prešao u Hrvatski dargovoljac na posudbu, a onda zaigrao i za prvi tim Rijeke, da bi u januaru 2023. potpisao za Olimpiju.

Kako ima samo 21 godinu, jasno je da je pred ovim napadačem obećavajuća karijera i svijetla budućnost.

S Olimpijom je osvojio duplu krunu, a svojevremeno ga je legendarni hrvatski reprezentativac Jurica Vranješ proglasio nasljednikom Edina Džeke. Upravo mu je napadač Fenerbahčea omiljeni igrač, a to je jednom prilikom otkrio u razgovoru za SportSport.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Volio bih neke stvari da naučim od njega. Volim da gledam njegove utakmice, neke stvari koje on radi ja pokušavam da kopiram. Nisam se s njim upoznao, volio bih jednog dana. Što se tiče ostalih 'zvijezda', poznajem Muhameda Bešića. Naravno da ih sve volim gledati i utakmice reprezentacije uvijek su posebne, bez obzira ko od igrača igra i ko je protivnik ili koji je nivo takmičenja".

Kao i mnogima, Bristriću je san zaigrati za seniorsku reprezentaciju BiH i za sada nezaustavljivo juriša ka ostvarenju tog sna.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gr0hot
Taj kod nas nece zaigrati
1 0
BAJSJECAR1977
Pare na mizu,ako ne magla
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti