Izbacio žmigavac, a onda uključio turbo: Fudbalski svijet u čudu zbog nestvarne brzine igrača Barce

Alejandro Balde sve oduševio

Izbacio žmigavac, a onda uključio turbo: Fudbalski svijet u čudu zbog nestvarne brzine igrača Barce

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć na stadionu Camp Nou pobijedila Betis sa 4:0 u okviru 32. kola španske La Lige i došla na korak od osvajanja titule prvaka Španije. Igrači Barcelone odigrali su sjajan meč, a posebno je navijače oduševio Alejandro Balde koji je pokazao da se radi o nevjerovatnom talentu.

Katalonski klub je pobjedom protiv Betisa uspio da zadrži 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Real Madrid i došao je još bliže osvajanju titule prvaka Španije.

Barcelona je slavila pred svojim navijačima sa 4:0, a golove za katalonski klub u sinoćnjoj utakmici postigli su Christensen, Lewandowski i Raphinha, dok je u drugom dijelu autogol upisao Guido Rodriguez.

Također, glavna priča večeri bio je i 15-godišnji Lamina Yamal koji je debitovao u dresu Barcelone i ispisao je historiju.

Da Barcelona ima zaista nevjerovatnu bazu igrača u La Masiji pokazalo se i ove sezone. Ranije je sve oduševio fantastični Alejandro Balde koji je u potpunosti iz početnog sastava istisnuo iskusnog Jordija Albu.

Balde je postao prvi izbor na poziciji lijevog beka za Xavija Hernandeza, a i sinoć je pokazao o kakvom igraču se radi.

Oglasi

Jedan potez Baldea iz prvog poluvremena najbolje je demonstrirao njegov sjajni talent. Mladi igrač Barcelone je nevjerovatnim solo prodorom oduševio sve na stadionu, a fudbalski svijet bruji o njegovoj nestvarnoj brzini.

Balde je s lakoćom pretrčao nekoliko igrača Betisa i ponovo je demonstrirao da je i tehnički itekako "potkovan" i da je Barcelona nakon Albe dobila novog fantastičnog igrača na poziciji lijevog beka.

@espnfc #Balde turned on the jets 🔥 #fcbarcelona #barcelona #futbol #laliga #skills ♬ original sound - Sparta X

Ovaj 19-godišnjak ljetos se priključio prvom timu Barcelone i odmah je oduševio svojim igrama. Izborio se i za mjesto u reprezentaciji Španije što dovoljno govori o kakvom igraču je riječ.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Balde je u dosadašnjem dijelu sezone za Barcu upisao 39 nastupa u svim takmičenjima i ima šest asistencija na svom kontu.

Također, s Barcelonom ima ugovor do ljeta 2024. godine, ali u klubu rade punom parom na tome da Balde što prije produži svoju saradnju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1635426697
Nista posebno.Samo subjektivni kvazi novinar.
1 0
user1676286668
Kao nekad Bale kad je preskako igrače i tribine i davao golove hehehwhwhs
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi