UEFA pokrenula postupak protiv Engleske
Foto - Screenshot

Zbog navijačkih ispada

UEFA pokrenula postupak protiv Engleske

Midhat Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) pokrenula je postupak protiv Fudbalske asocijacije Engleske (FA) zbog dešavanja na utakmici protiv Danske.

Englezi su na Wembleyju savladali Dansku u polufinalu Evropskog prvenstva sa 2:1, a u ovom meču navijači domaće selekcije nisu baš iskazali poštovanje prema rivalu.

Tokom intoniranja danske himne, navijači Engleske su zviždali i na taj način su prekršili pravila evropske kuće fudbala.

Također, tokom izvođenja penala u produžetku golman Danske Kasper Schmeichel je ometan laserom i ovaj incident će biti istražen.

I za kraj bit će otvorena istraga i zbog korištenja vatrometa i baklji, pa će Engleska vjerovatno biti kažnjena, a vidjet ćemo i na koji način.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Engleska će u finalu Evropskog prvenstva u nedjelju 11. jula igrati protiv Italije.

Top Komentari

Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Prvo sami protiv sebe postupak trebate pokrenut zbog penala,pa onda ostalo sramota. UEFA MAFIA
12 1
Dzematlija
Da malo zamazu oci narodu, kao da se ne vidi da im štimaju. Hej protiv Danske im moraju štimati i to na svom terenu pred svojim navikacima. Mislim da ce cijela evropa navijati za Italiju :) Nadam se da ce ih poderati
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti