Čeferin odbio pomoći 'velikoj faci' - "Molim te, kćerke mi nemaju ništa..."
Aleksandar Čeferin, Luis Rubiales i Gianni Infantino (Foto: EPA)

Nema mu spasa

Čeferin odbio pomoći 'velikoj faci' - "Molim te, kćerke mi nemaju ništa..."

Midhat Šljivak

Predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Aleksandar Čeferin otkrio je kako je donedavni prvi čovjek Fudbalskog saveza Španije Luis Rubiales tražio pomoć nakon što je optužen za korupciju.

Luis Rubiales izazvao je brojne skandale u proteklim mjesecima. Sve je krenulo od poljupca sa španskom reprezentativkom Jenny Hermoso, kada je optužen za seksizam, a zatim mu je optužen za korupciju u Fudbalskom savezu.

Krajem prošle godine on je nakon velikog pritiska javnosti podnio ostavku. Pokušao se spasiti na svim stranama, a zvao je i prvog čovjeka UEFA Aleksandera Čeferina.

Otkrio je Slovenac kako je Španac imao niz neshvatljivih zahtjeva. Nije mu želio pomoći.

"Nakon što je suspendovan slao mi je poruke. Žalio se zbog porodice i pisao je kako mu kćerke nemaju ništa, nemaju ovo, nemaju ono. Tražio je pomoć?"

Oglasi

"Pitao sam ga kako mu mogu pomoći. Kada je napisao odbio sam ga jer su mu ideje bile apsurdne. Zvao je i druge, tražio je pomoć, ali ništa vezano za fudbal

"Odgovorio sam mu na poziv, ali nisam mu mogao pomoći. Teško je. Donedavno je bio potpredsjednik, sjedili smo za istim stolom, sad ga niko ne želi pogledati. Ako je ono za šta ga optužuju istina, to je prava katastrofa. Neka sud odluči.

"Za optužbe sam saznao iz medija i bio sam iznenađen. Poznavao sam ga dobro, ali nisam bio svjestan ovih stvari. Advokat sam i znam šta je persumpcija nevinosti. Neka se brani pred sudom, UEFA i ja nemamo ništa s ovim slučajem", rekao je Čeferin.

Rubialesu pronađena velika količina novca

Luis Rubiales imao je pune račune novca. Oni su mu trenutno blokirani dok se istraga ne završi.

On tvrdi da je taj novac zaradio napornim radom i nikako bilo kakvom korupcijom. Tvrdi da nije uzeo ni cent od 40 miliona koliko su Saudijci platili da se utakmice španskog Superkupa igraju u ovoj zemlji.

Oglasi

"Laž je sve što se priča o meni kako imam 'kule i gradove'. Novac koji mi je na računu je proizvod mog napornog rada. To je sve ušteđevina", rekao je nedavno Rubiales.

U pretresu hotela koji drži njegov prijatelj nedavno je pronađeno 320.000 eura. Pretpostavlja se da pripadaju upravo Rubialesu, ali to još nije utvrđeno.

Rubiales će morati na sudu dokazivati da nije napravio ništa loše. Ipak, očigledno mu se ne piše dobro i pretpostavlja se da će biti osuđen zbog korupcije.

Sud će međutim imati zadnju riječ, a on bi se uskoro trebao pojaviti na optuženičkoj klupi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi