Aleksandar Kitanović: U Goražde idemo po pobjedu
U prošlom kolu TOŠK je u dosta teškoj i tvrdoj utakmici ostvario pobjedu protiv Čapljine.

Prvotimac TOŠK-a optimista

Aleksandar Kitanović: U Goražde idemo po pobjedu

E. Oštraković

Nogometaši TOŠK-a se nakon dva odigrana kola nalaze na prvom mjestu na tabeli u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Ostvarila je ekipe iz Tešnja dvije pobjede, prvo onu na gostovanju u Konjicu, a zatim na domaćem terenu protiv Čapljine.

Malo ko se mogao nadati ovako sjajnom startu ekipe iz Tešnja, a toga je svjestan i jedan od najboljih igrača ovog kluba, Aleksandar Kitanović.

"Slažem se da je malo ko očekivao ovakav start sezone. Pripremne utakmice nismo igrali na nivou kakvom trebamo igrati, te najviše iz tog razloga dosta njih je sumnjalo, ali smo već u Konjicu pokazali da smo ozbiljna ekipa koja ima glavu i rep", rekao je Kitanović za SportSport.ba

U prošlom kolu TOŠK je u dosta teškoj i tvrdoj utakmici ostvario pobjedu protiv Čapljine.

"Utakmica protiv Čapljine je bila veoma teška, prva domaća utakmica, očekivanja su bila velika. Mislim da smo probili led i da ćemo od sada domaće utakmice igrati sa manje pritiska i pitanje pobjednika rješavati dosta ranije. Ali, bodovi se uvjek gledaju na kraju, tako da su tri boda najvažnija", rekao je prvotimac TOŠK-a.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U narednom kolu ekipi iz Tešnja slijedi još jedno teško gostovanje, ovaj put u Goraždu.

"U Goražde idemo da pobijedimo kao i svaku narednu utakmicu. Ova ekipa TOŠK-a na čelu sa šefom Nusretom Muslimovićem ne bi trebala misliti drugačije. Naravno da postoji puni respekt prema svakom protivniku, ali uz veliko zalaganje i želju možemo uvjek ostvariti naše ciljeve", završio je Aleksandar Kitanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi