Nazire se novi klub Aleksandra Mitrovića, Srbin žrtva američko-saudijske zavjere

Ponuđen je velikanu

Nazire se novi klub Aleksandra Mitrovića, Srbin žrtva američko-saudijske zavjere

Admin Čaušević

Aleksandar Mitrović igra odlično u Saudijskoj Arabiji, a sada bi se pomalo iznenađujuće mogao vratiti u Evropu i to u Premiership. Iza svega se kriju odlični odnosi američko-saudijski odnosi. 

Mitrović je činio sve da napusti Englesku i ode u Saudijsku Arabiju, a sada bi ponovo mogao nazad u Premiership i to u veći klub od Fulhama.

U dresu Al Hilala srpski napadač igra zaista odličan fudbal, na 17 golova zabio je isto toliko golova te je na putu da osvoji prvu titulu prvaka još nakon one sa Anderlechtom.

Ipak, britanski Daily Express je u utorak navečer objavio vijest o mogućem transferu Mitrovića u manje ni više nego u londonski Chelsea.

Gazda Plavaca Todd Boehly ima odličnu saradnju sa saudijskom PIF fondom koji kontroliše Al Hilal i to bi na kraju moglo imati značajan utjecaj na transfer.

Oglasi

Chelseaju je neophodan vrhunski napadač, Plavci su daleko od vrha Premiershipa i koliko god se Maurizio Pochettino trudio da preporodi ekipu to mu ne uspjeva.

Prije nekoliko sedmica gazde Al Hilala su bile odlučne da zadrže Mitrovića, međutim ostaje da se vidi da li ih je Boehly uspio omeškati.

Osim Mitrovića Chleseaju su ponuđene još dvije zvijezde iz saudijske Pro lige, u pitanju su Karim Benzema i Roberto Firmino te se njihovo dovođenje čini mnogo lakšim.

Benzema je totalno nezadovoljan u Al Ittihadu, izbačen je iz ekipe jer nije stigao na pripreme u Dubai te je za njegove usluge još zainteresovan i Manchester United.

Firmino u Al Ahliju također nije zadovoljan svojim statusom te traži povratak u Evropu, a već neko vrijeme se povezuje sa transferom u Fulham.

Inače, danas se i zvanično prva evropska zvijezda vratila iz Saudijske Arabije na Stari Kontinent pošto je Jordan Henderson postao novi član Ajaxa.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Aspirator
“na 17 golova zabio je isto toliko golova“
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi