Priča o Balkancu koji izluđuje Stari kontinent: "Da nisam fudbaler, bio bih mafijaš"

Na terenu je nevjerovatan

Priča o Balkancu koji izluđuje Stari kontinent: "Da nisam fudbaler, bio bih mafijaš"

Admin Čaušević

U svakoj najjačoj ligi svijeta ima neki Balkanac koji briljira i zaluđuje tamošnje ljubitelje fudbala. 

Na prostorima bivše Jugoslavije se uvijek igrao dobar fudbal, do raspada države tadašnje prvenstvo je bilo meču četiri najjača na području Starog kontinenta.

Bivša država se raspala, nastale su nove, ali fudbalski kvalitet je ostao isti, ako čak i nije napredovao još više potvrđuju to i vrijednosti fudbalera.

Kasno u utorak navečer se pojavila vijest da će Joško Gvardiol postati najskuplji defanzivac u historiji. Za nevjerovatnih 90 miliona eura preći će iz RB Leipziga u Chelsea.

Mladi Hrvat će na Ostrvu imati zadatak da zaustavlja fantastične napadače. U tu kategoriju definitivno spada još jedan Balkanac - Aleksadndar Mitrović.

Aleksandar Mitrovic and Fulham end Brighton's unbeaten start · The42

Oglasi

Mitrović iz uztakmice u utakmice nastavlja da zaluđuje ljubitelje fudbala u Evropi. S Englezima je to uradio prošle sezone, sada je samo proširio svoj "djelovanje".

Srbijanski napadač je prošle sezone sa 43 gola postavio apsolutni rekord Championshipa kada je doveo Fulham do promocije. Ali tu mu nije bio kraj.

Ovaj 27-godišnjak, inače rođen u Smederevu, je na sjajan način ušao i u novu sezonu. Pet utakmica pet golova u najjačoj ligi svijeta. Impresivna statistika. Ispred njega je samo Erling Haaland sa golom više.

Mitrović je danas sigurno u grupi najboljih napadača svijeta, a da nije postao fudbaler vjerovatno bi se okrenuo kriminalu ili nekim drugim borilačkim sportovima.

"Otac mi je rekao da bih bio kriminalac ili kick-bokser, da nisam fudbaler. Možda bih radio nešto u čemu bih mogao da iskoristim svoj adrenalin. Možda nešto kao boks. Oduvijek sam imao nenormalno energije. Bio sam problem svojim roditeljima, a sada sve to vidim u svom djetetu. Lijepo mi je govorila majka", ispričao je Mitrović Englezima prije nekoliko godina.

Oglasi

Ta još uvijek u njemu ima određene vrste ludosti pokazao je prije nekoliko sedmica kada je timskom kapitenu Tomu Cairneyju razbio prednju šoferšajbu.

Nakon dugo godina veze prije godinu se oženio sa djevojkom Kristinom. Ovaj par ima dvoje djece, sina i djevojčicu.

Prema nekim informacijama njegovog bogatstvo se procjenjuje na oko sedam miliona dolara. Kako igra sigurno ga čeka još zarade do kraja karijere pošto je tek ušao u najbolje fudbalske godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Još kao 19-godišnjak je za 5 miliona eura otišao iz Partizana u Anderlecht. Nakon toga ga kupuje Newcastle United za 18 miliona eura. Poslije nekoliko posudbi u Fulhamu u London je stigao za 25 miliona eura.

Ukoliko nastavi igrati i zabijati u trenutnom ritmu sigurno može očekivati još unosniji transfer u neki od vodećih klubova Premiershipa.

Top Komentari

lalinjo
Da bi netko u današnje vrijeme bio mafijaš mora imati malo veći IQ od prosijeka,tako da čisto sumnjam da dotični ima čim daje ovakve izjave.
3 1
King_Kenny
...bolji od Vlahovica definitivno,ali ipak samo prosjek od napadaca,malo ga je poslo na pocetku sezone jer su svi potcijenili Fulham,ali sumnjam da ce on 10 golova prebaciti iako vec ima 5...
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi