Cifra za pamćenje, a Mitrović na koljenima pred šefovima - Toliko novca više nikad neće vidjeti

Srbinu Al Hilal nudi nestvaran novac

Cifra za pamćenje, a Mitrović na koljenima pred šefovima - Toliko novca više nikad neće vidjeti

Midhat Šljivak

Srpski napadač Aleksandar Mitrović (28) dogovorio je uslove oko transfera u Al Hilal iz Saudijske Arabije. U slučaju da potpiše ugovor on će dobiti 75 miliona eura neto u naredne tri godine.

Aleksandar Mitrović vjerovatno će napustiti Fulham ovog ljeta. Srpski napadač već je dogovorio uslove oko odlaska u Al Hilal iz Saudijske Arabije, koji mu je ponudio uslove koji se ne odbijaju.

28-godišnjem Srbinu bogati Arapi su dali trogodišnji ugovor vrijedan 75 miliona eura neto, odnosno 25 miliona eura po sezoni i takva cifra se jednostavno nije mogla odbiti, posebno kada se zna koliko zarađuje u londonskom timu.

Mitrović je na ugovor u od nešto više od četiri miliona eura po sezoni i ponuda iz Saudijske Arabije nešto je čime će ovaj fudbaler osigurati budućnost i nije nikakvo čudo što je odmah prihvatio ponudu.

Male probleme Mitroviću za sada pravi klub. Ekipa s Craven Cottagea odbila je ponudu od 30 miliona eura za 28-godišnjeg napadača i jasno su saopštili da žele barem 50 miliona.

Oglasi

Pregovori će se nastaviti u narednim danima. Al Hilal i Mitrović čine sve da se posao što prije završi i vidjet ćemo hoće li sve biti okončano u narednim danima.

Ovog ljeta Al Hilal je doveo nekoliko poznatih imena u svoje redove. Nedavno je iz Lazija stigao srpski veznjak Sergej Milinković-Savić koji je plaćen 40 miliona eura.

SMS će u arapskom klubu zarađivati 20 miliona eura godišnje, plus bonuse, a članovi Al Hilala su postali još portugalski veznjak Ruben Neves (Wolverhampton 55 miliona eura) i Senegalac Kalidou Koulibaly (Chelsea, 23 miliona eura).

Mitrović je odabran kao naredna kupovina ovog kluba, a po njega se krenulo nakon što je ponudu odbio Belgijanac Romelu Lukaku.

Srpski napadač je stigao u Fulham u februaru 2018. godine. Odigrao je 205 utakmica i postigao je 111 golova.

Nakon svega što je učinio za klub Mitrović će morati pasti na koljena pred rukovodstvom kako bi ga pustili u Saudijsku Arabiji jer klub nema namjeru da prihvati manje od 50 miliona eura.

Top Komentari

izvoristine
Koji su idioti postali ti saudijci. Daju cetnicima toliko novca a mi skupljamo sergije za dzamije i sirotinju
1 0
Skender
Koliko vidim odoce cetnicu u Arabiju.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi