Na pomolu spektakularan transfer Aleksandra Mitrovića

Ide u Saudijsku Arabiju

Na pomolu spektakularan transfer Aleksandra Mitrovića

Midhat Šljivak

Srpski napadač Aleksandar Mitrović (28) karijeru bi mogao nastaviti u redovima Al Hilala iz Suadijske Arabije. Engleski mediji javljaju da je Fulham od ovog kluba dobio ponudu od 25.5 miliona funti za 28-godišnjeg napadača kojem je također ponuđen izuzetno bogat ugovor.

Aleksandar Mitrović još je jedan u nizu fudbalera koji će karijeru vjerovatno nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Srpski fudbaler dobio je ponudu Al Hilala koji je prije nekoliko dana doveo i još jednu srpsku zvijezdu Sergeja Milinkovića-Savića.

Tim iz Saudijske Arabije poslao je ponudu Fulhamu vrijednu 25.5 miliona funti. Nije poznato koliko novca nude 28-godišnjem Srbinu, ali sigurno da se radi o cifri koja se ne odbija.

Tako bi Mitrović mogao napraviti ogroman transfer već ovog ljeta, a timovi iz Arabije očigledno su odlučili kupiti sve što im je volja.

Srpski napadač je stigao u Fulham u februaru 2018. godine. Već nakon nekoliko mjeseci njegov ugovor je otkupljen, a Mitrović je postao ikona tima s Craven Cottagea.

Oglasi

On je u prethodnih pet godina za Fulham odigrao 205 utakmica i postigao je 111 pogodaka.

Al Hilal je pored Milinkovića-Savića doveo i Rubena Nevesa iz Wolverhamptona za 47 miliona funti.

Reprezentativac Srbije završio ugovor života: Od plate boli glava, a u bivšem klubu nisu baš sretni

Stigao je i kraj špekulacijama oko sudbine reprezentativca Srbije, Sergeja Milinkovića Savića. Ono što se špekulisalo posljednjih dana dobilo je i potvrdu.

Lazio će kasu napuniti za 40 miliona eura, a Mliniković-Savić će potpisati trogodišnji ugovor sa timom iz Saudijske Arabije.

Milinković-Savić je u Lazio stigao još na ljeto 2015. godine iz Genka za 12 miliona eura, te se pokazao kao jedan od najboljih transfera rimskog kluba u posljednjih nekoliko decenija.

Oglasi

Tokom prethodnih godina špekulisalo se da će ovaj 28-godišnjak napraviti transfer karijere i potpisati za nekog od evropskih velikana, te da će Lazio njegovom prodajom zaraditi preko 100 miliona eura, ali jasno je sada da od takvog scenarija nema ništa.

Pojavile su se i informacije o plati koju će imati popularni SMS, a cifra je zaista vrtoglava. Dobiti će 90 miliona eura, odnosno po 30 svake godine ugovora.

Milinković-Savić član je Lazija od 2015. godine kada je stigao iz Genka za 12 miliona eura, a ponikao je u Vojvodini.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovo je još jedan dokaz da liga Saudijske Arabije želi da bude u samom svjetskom vrhu.

Dosta velikih imena potpisalo ugovore za tamošnje klubove i tanimljivo će pratiti rostere ekipa u novoj sezoni u Saduijskoj Arabiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti