Bomba iz Saudijske Arabije - Aleksandar Mitrović nije ni sanjao šta će ga sačekati po povratku
Srpski napadač je privukao pažnju na sebe (Foto: EPA)

Ponude iz Evrope stižu

Bomba iz Saudijske Arabije - Aleksandar Mitrović nije ni sanjao šta će ga sačekati po povratku

Midhat Šljivak

Sjajni napadač iz Srbije Aleksandar Mitrović (29) igra fenomenalnu sezonu u dresu Al-Hilala iz Saudijske Arabije, a njegovi golovi privukli su ogroman interes i brojni evropski klubovi ga ovog januara žele vratiti na Stari kontinent. Ipak, Al-Hilal ga ne želi pustiti.

Aleksandar Mitrović stigao je u augustu prošle godine iz Fulhama u saudijski Al-Hilal. Nije 29-godišnji napadač mogao odbiti ponudu od 25 miliona eura po sezoni i ugovor na tri godine, pa je učinio sve da dođe u Saudijsku Arabiju.

U ovoj zemlji Srbin igra čudesan fudbal. Drugi je strijelac lige sa 17 golova iza Cristiana Ronalda, a igre koje je pružao i majstorije kojima je uveseljavao bogate šeike, nisu prošle nezapaženo. 

Nije Srbin ni sanjao kakve ga novosti čekaju po povratku u klub s odmora. Mitrović je dobio brojne ponude za povratak u Evropu u januarskom prijelaznom roku. Navodno, timovi iz Italije i Engleske su mu ponudili saradnju, no Al-Hilal je rekao ne.

Saudijski gigant nema namjeru izgubiti stasitog napadača. On im je ključna karika na putu do trofeja ove sezone i njegov gubitak bi definitivno bio nenadoknadiv.

Oglasi

Zbog toga Mitrović neće dobiti dozvolu da ide, pa čak i da se odluči ponovo okušati sreću u Evropi. Realno, sumnjamo da je i srpski napadač spreman da se odrekne 25 miliona eura neto po sezoni, jer mu nijedan evropski tim ne može ponuditi takvu cifru.

Podsjetimo, on je većinu fudbalske karijere proveo u Engleskoj. Na Ostrvo je stigao 2015. godine u Newcastle, a prethodnih pet i po godina nastupao je za Fulham.

Pored ovih engleskih klubova nastupao je za belgijskog velikana Anderlecht i beogradski Partizan, gdje je prošao sve omladinske selekcije.

Mitrović i Ronaldo vode bitku za najboljeg strijelca lige

Aleksandar Mitrović je sa 17 golova drugi strijelac prvenstva Saudijske Arabije. Ispred njega je samo nestvarni Cristiano Ronaldo koji je postigao čak 20 golova.

Bitka Ronalda i Mitrovića se nastavlja i nakon pauze. Nema dileme da će borba trajati do samog kraja sezone, osim ako se ne desi neko čudo i Srbin napusti Arabiju.

Ukupno je ove sezone 29-godišnji napadač nastupio u 26 utakmica za Al-Hilal. Pored 17 golova iz 17 utakmica u prvenstvu, postigao je osam golova u drugim takmičenjima.

Uz fenomenalne brojke golova Mitrović je uspio i asistirati pet puta saigračima i tim je njegov odličan učinak dodatno i podebljan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi