Klopp na stolu ima ponudu o kojoj priča Njemačka, do marta 2025. godine mora dati odgovor!

Scenario koji uopšte nije nemoguć

Klopp na stolu ima ponudu o kojoj priča Njemačka, do marta 2025. godine mora dati odgovor!

Endin Čaušević

Jurgen Klopp je prije nekoliko sedmica iznenadio fudbalski svijet objavom da na kraju ove sezone napušta Liverpool. On želi prije svega da se odmori od svega i napuni baterije za nove izazove, te čini se da je poznato na koju poziciju bi se on mogao vratiti nakon pauze.

Klopp je u emotivnom obraćanju potvrdio da na kraju ove sezone napušta Liverpool nakon devet godina koliko je proveo na Anfieldu.

S Redsima je osvojio sve što je mogao, ali činilo se da će biti u Liverpoolu još nekoliko godina. Međutim, jasno je da se Klopp umorio od žestokog tempa u kojem se nalazi već godinama i da mu je potreban odmor.

Ovaj 56-godišnji stručnjak najavio je da će uzeti barem godinu dana pauze od fudbala kako bi se posvetio svojoj porodici.

Naravno, počele su odmah špekulacije koga bi on mogao trenirati i da pauze neće ni biti, ali je on to sve demantovao i dao do znanja da ga iduće sezone sigurno nećemo gledati na klupi neke ekipe.

Oglasi

Međutim, njemački mediji navode da se pojavio scenario koji je itekako moguć kada je Kloppov nastavak karijere u pitanju.

Naime, pojavile su se informacije da bi Klopp nakon pauze mogao da se vrati u ulozi selektora reprezentacije Njemačke. DFB ima veliku želju da upravo Klopp bude novi selektor Njemačke i spremni su da ga čekaju koliko god bude potrebno.

Trenutno je Julian Nagelsmann na mjestu selektora, ali nakon Evropskog prvenstva moguće je da će otići. U DFB-u već prave plan za Svjetsko prvenstvo 2026. godine i upravo će Kloppu prvom ponuditi priliku da vodi reprezentaciju Njemačke.

Čelnici DFB-a nadaju se da će Klopp pristati na projekat koji su pripremili za njega, te će mu dati dovoljno vremena da razmisli o svemu.

Oglasi

Bild navodi da ga neće požurivati oko pauze, te da se nadaju da će Klopp pristati da dođe na selektorsko mjesto od marta 2025. godine kada će početi operaciju priprema za Mundijal koji nas čeka za dvije godine.

U Njemačkoj su itekako optimistični da bi Klopp mogao pristati jer će imati dovoljno vremena za odmor, ali i odličan izazov pred sobom koji mu neće oduzimati toliko vremena kao funkcija trenera u nekom klubu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U slučaju da Klopp pristane da vodi reprezentaciju Njemačke to će sigurno biti veliki izazov za njega, ali i sjajna prilika da se okuša i u tom svijetu.

Kloppa na trenerskoj sceni gledamo još od 2001. godine kada je preuzeo klupu Mainza gdje se zadržao sedam godina. Kasnije je trenirao Borussiju Dortmund iz koje je u oktobru 2015. godine stigao u Liverpool.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi