Na semaforu 0:0, Ciro Immobile ostao sam ispred Neuera, a onda je uradio najgoru moguću stvar

Ni njegovi saigrači nisu mogli da vjeruju šta se desilo

Na semaforu 0:0, Ciro Immobile ostao sam ispred Neuera, a onda je uradio najgoru moguću stvar

E. Čaušević

Bayern se uspio plasirati u četvrtfinale Lige prvaka jer je sinoć na Allianz Areni sa 3:0 pobijedio Lazio i uspio da dođe do preokreta u ovom dvomeču. No, utakmica u Minhenu otišla bi u sasvim drugom pravcu da je Ciro Immobile uspio da pogodi zicer kod rezultata 0:0.

Bayern se nalazi u očajnoj rezultatskoj formi u drugom dijelu sezone i navijači minhenskog kluba pribojavali su se nove blamaže i ispadanja iz Lige prvaka, ali njihov tim uspio je da dođe do pobjede.

U prvom meču Lazio je na Olimpicu slavio s minimalnih 1:0, no sinoć je Bayern došao do preokreta i pobjede rezultatom 3:0 i na kraju se zasluženo plasirao u narednu fazu ovog takmičenja.

Međutim, sve je moglo biti drugačije u prvom poluvremenu kod rezultata 0:0 kada je Ciro Immobile imao priliku da utiša Allianz Arenu, ali ono što je napadač Lazija uspio da promaši je zaista nevjerovatno.

Igrala se 37. minuta utakmice i rezultat je tada još uvijek bio 0:0, a gosti iz Rima imali su fantastičnu priliku da dođu do vodstva.

Oglasi

Nakon odličnog centaršuta s lijeve strane Immobile je ostao sam u petercu Bayerna i sa svega tri ili četiri metra uspio je da glavom loptu pošalje pored stative gola Manuela Neuera koji je čini se već bio savladan.

Na Allianz Areni je u tom trenutku nastao muk jer su gotovo svi vjerovali da će to biti gol, ali na kraju se Immobile obrukao za sva vremena. Nestvaran promašaj napadača italijanskog kluba možete POGLEDATI OVDJE.

Bayern je ekspresno i žestoko kaznio Lazio za ovaj promašaj i već u narednoj minuti uspio da povede sa 1:0 kada je Harry Kane pogodio mrežu rimskog kluba nakon što ga je uposlio Guerreiro.

Do kraja prvog poluvremena domaći tim zabija još jedan pogodak. Igrala se druga minuta nadoknade, a ovaj put strijelac je bio Thomas Muller koji je pogodio za 2:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Konačan udarac Laziju zadao je ponovo Kane. Engleski napadač u 66. minuti zabija pogodak za konačnih 3:0 i šalje Bayern u četvrtfinale Lige prvaka.

Navijači njemačkog kluba nadaju se da je ovo znak da Bayern konačno izlazi iz rezultatske krize pred najvažnije utakmice u sezoni kada će se riješiti mnoga pitanja.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi