Nije pomogla ni pomoć UEFA-e: Srbi se obrukali pred Čeferinovim očima!

Orlovi su na Euru

Nije pomogla ni pomoć UEFA-e: Srbi se obrukali pred Čeferinovim očima!

Admin Čaušević

Utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Bugarske i Srbije se trebala igrati pred publikom startosti do 14 godina, ali je u UEFA odlučila da izađe ususret Srbima na ovoj važnoj utakmici.

Srbija poslije 24 godine čekanja slavi plasman na Evropsko prvenstvo nakon što je odigrala neriješeno sa Bugarskom (2:2) na otvaranju stadiona u Leskovcu.

Na stadionu Dubočnica je došao veliki broj poznatih ličnosti među kojim su između ostalih bili Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, te Aleksandar Čeferin, predsjednik UEFA-e.

Nekoliko dana pred utakmicu UEFA je odlučila da ublaži kaznu Srbiji te je zapadna tribina novog stadiona otvorena za 1820 navijača.

Ipak, karta više za utakmicu se nije tražila pošto je određen broj stolica na stadionu kapaciteta 8.136 sjedećih mjesta bio slobodan.

Oglasi

S obzirom na značaj utakmice te odluku UEFA da pomogne Srbima ublaživanjem kazne očekivalo se da tribine budu krcate, ali to nije bio slučaj.

Tako je na novom stadionu Dubočica u Leskovcu utakmici Srbija - Bugarska prisustvovalo 7.325 gledatelja što govori da interes za Orlovima na istoku Srbije i nije ogroman.

Dok je Bugarska slavila gol u pozadini se mogu vidjeti prazne stolice na stadionu u Leskovcu

Podsjećanja radi, UEFA je nakon rasističkih ispada na meču protiv Crne Gore kaznila Srbiju sa jednom utakmicom bez publike, tačnije odlukom da meču mogu prisustvovati djeca do 14 godina.

Nakon žalbe Disciplinci krovne evropske fudbalske federacije su ublažili kaznu, međutim i pored toga Srbi nisu uspjeli napuniti stadion čiji kapacitet ne prelazi ni 10.000 sjedećih mjesta.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

I dok bi se u Bosni i Hercegovini ili Hrvatskoj vladala pomama za kartama u utakmici kada se odlučuje direktan plasman na Evropsko prvenstvo, to u Srbiji danas nije bio slučaj.

Inače, Orlovi na Euro u Njemačkoj odlaze sa drugog mjesta u svojoj grupi iza Mađarske što znači da će izabranici Dragana Stojkovića prilikom najvejrovatnije biti u trećem šeširu.

Oglasi