Šok u Mađarskoj - Crna Gora vodi, niko njihov gol nije proslavio kao Srbi

Imali su i poseban razlog za to

Šok u Mađarskoj - Crna Gora vodi, niko njihov gol nije proslavio kao Srbi

Esmer Oštraković

U toku su dvije utakmice u okviru 10. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a veliki šok desio se u Mađarskoj.

Naime, Crna Gora je na veliko iznenađenje došla do vodstva u Mađarskoj, a rezultat je to koji veoma odgovara i Srbiji.

Mađarska je u posljednje vrijeme pravila neke velike pobjede, protiv veliki evropskih reprezentacija i danas se očekivala nova pobjeda.

Mađari se sa Srbijom bore za prvo mjesto u grupi, a ukoliko izgube neće kao prvoplasirani izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.

Naravno, njima je najbitnije da će igrati na Evropskom prvenstvu, ali sigurno da bi sa psihološke strane za njih bilo bolje da budu prvi u grupi nego drugi.

Posebno zbog činjenice da su odigrali neke sjajne utakmice u posljednje vrijeme, ali čini se da su na pragu velikog kiksa.

Srbija u svojoj utakmici vodi protiv Bugarske, ta ukoliko ne bude promjena rezultata u drugom poluvremenu Srbija kao prvoplasirana iz svoje grupe ide na Evropsko prvenstvo.

Naravno to bi bio udarac za Mađare koji bi prokockali sve što su radili u kvalifikacijama, ali barem će igrati na Evropskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Gol koji su postigli reprezentativci Crne Gore možete pogledati OVDJE.

Ostaje da vidimo kako će se stvari razvijati u drugom poluvremenu, te da li će biti još golova na ove dvije utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi